2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jajdeédi – állatóvoda interneten

Fülöp Noémi 2007. október 15. 16:12, utolsó frissítés: 14:17

Egyetlen lehetséges reakció létezik rá: egy #b#hosszú, gyönyörteli sóhaj#/b#. Depresszió, unalom vagy a házikedvencek hiánya ellen nézegess aranyos állatokat az erre szakosodott portálokon.
Első állomás: a Cute Overload. Meg Frost, a szerkesztő naponta újabb adag kisebb-nagyobb, tollas-szőrös cukorfalatot zúdít látogatóira, amelyeket egyébként a lelkes olvasóktól kap.A képeket sajátos és egyedi keveréknyelven írott szöveggel spékeli meg, amely legtöbbször szívfájdítóan idióta, de néha hosszú percekig tartó kuncogást eredményez. Minden bizonnyal nyelvújító hajlamokkal is rendelkezik: ön például hallotta mára pawsitude szót?

Mert a Sztaki szótár nem. A hasonló kisállatos weboldalakat üzemeltetők viszont igen, és használják is nagy előszeretettel. Magyarul talán tappancsosságként lehetne fordítani. A Meg-féle nyelvet egyébként cutecabularyként ismeri a világ (a cute, azaz édes és a vocabulary, szótár összevonásából), és létezik külön szójegyzéke is.

Meg Frost agyszüleménye az aranyosság szabályainak gyűjteménye is. 1. szabály: emeld fel a tappancsod. 2. Nézz szerencsétlenül. 7. Egy dolog és ugyanannak apróbb változata aranyos. És így tovább, egészen a 37-es számig. Blődli vagy sem, mindenesetre viszik, mint a cukrot – a Cute Overload a Wikipediában is szerepel egy rövidke bejegyzéssel.És természetesen másolják is. Magyar kistesója az Index szárnyai alatt növekedő Cukiság, amely (egyelőre)


kissé komolyabban kezeli a témát.

A szövegek legalábbis magyarul kerülnek fel a tematikus blogba; rendszeresen hírt adnak a különböző állatkertekben világra jövő apróságokról is.

Mások viszont szakosodnak: például a The Daily Kitten (napi kismacska) és a The Daily Puppy (napi kiskutya). Míg az előbbi egyszerű, barbirózsaszínben pompázó blogként fut, az utóbbi a komoly brit napilapok gót betűtípusait felhasználó főcímmel büszkélkedhet.

Egyik oldal szövegei sem érik utol ötletességben a Cute Overload-ot, de ez senkit sem érdekel, hiszen egy bánatos barna kiskutya-szempár vagy egy tartózkodó sötétkék kiscica-tekintet magáért beszél.


A Disapproving Rabbits
(tiltakozó nyuszik)

fotóiból nemsokára napvilágot lát egy válogatáskötet. Bár valószínűleg a tiltakozás az utolsó dolog, ami az embernek egy nyúlról eszébe jut, az ötletgazdák, Sharon és Bill Stiteler szerint minden nyuszi úgy bámul bele a világba, mint aki mélységesen helyteleníti az éppen történő dolgokat. Ha ők mondják...Valaki volt annyira fanatikus, hogy a Kitten War (cicaháború) fotóiból is válogatáskötetet adott ki. A minimalista portál egyetlen célja, hogy eldőljön: a jobboldali, vagy a baloldali cica édesebb. Egy kattintással bárki szavazhat.
Ennél ezerszer értelmesebb a Cute Otters (aranyos vidrák) is. Ja, hogy mi van rajta? Aranyos vidrák. Szerintük ugyanis


a vidra a világ legaranyosabb állata.

De gustibus non est disputandum. És hogyha akad még itt valaki, aki azt hiszi, hogy csak az ő macskája szeret a mosdókagylóban szundítani, most megtudhatja az igazságot.A kagylóban tartózkodó macskák külön oldallal rendelkeznek, fantáziadús Cats in Sinks (macskák kagylókban) címmel. (Szerk. megj.: akinek ettől sem múlt el a rosszkedve, vagy kutyarajongó, vagy pedig elkóborolt, amikor a humorérzéket osztogatták).

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS