2021. április 12. hétfőGyula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Imádkozz vagy zabáld tele magad!

szerk. 2007. június 22. 18:13, utolsó frissítés: 17:24

A sör fogyaszt, a tabletta viszont életveszélyes. Hallgass zenét, egyél szendvicset vagy koplalj, mind beválik. De ami a legbiztosabb: a fogyókúra hízlal.

Az emberek többsége megszállottan kipróbál mindenféle új fogyókúrás módszert, főleg azt, ami gyors eredményt igér. Aztán a fogyókúra befejeztével még jobban meghízik. Van, aki három napon át zabál, aztán úgy megcsömöröl, hogy végül lefogy.

Egyik módszerrel öt kilót lehet leadni egy hét alatt, a másik lassú, de biztos eredményt ígér. Sok zöldséget kell enni, de a csoki sem hízlal, sőt szinte minden kajában van olyan összetevő, ami elősegíti a zsírégetést, még a mogyoróban is. Legújabban azt is felfedezték, hogy a növényi olajokban a tartósítószerek hatására olyan zsírsavak alakulnak ki, melyek károsabbak az állati zsíroknál.

Színes híreink praktikus tanácsaiból szemelgettünk


Új módszer: fogyás szendvicsekkel

A modern diéták többsége a kenyér, a szénhidrátok elhagyásán alapul, ám a közhiedelemmel ellentétben a kenyér fogyaszt, legalábbis egy izraeli módszer szerint, amely a pácienseknek szendvicseket ír elő.

Olga Raz, a tel-avivi Sourasky Medical Center kutatója szerint a kenyérben és a péksüteményben található keményítő és rostok fokozzák a szerotonin nevű hormon kiválasztását, ami által az ember elégedettnek és jóllakottnak érzi magát, vagyis nem vágyik csokoládéra, vagy édességre. Már eddig szendvicsek segítségével több ezer páciens szabadult meg fölös kilóitól, a szénhidrátdiétáról szóló könyv pedig bestseller lett Izraelben, ahol eddig ötvenezer példányt adtak el belőle.


Robotkutya segít a fogyásban


Amerikában olyan robotkutyát terveztek, amely segít a túlsúlyos gazdinak a lefogyásban. A újonnan kifejlesztett találmány figyelemmel kíséri a diétás étrendet, a kondigépen végzett testgyakorlatok mennyiségét és ezek alapján megállapítsokat tesz a tulaj egészségügyi állapotára vonatkozóan.

A robot házikedvenc ráadásul a fürdőszobamérleghez is képes kapcsolódni, így pontosan tudja, hogy mennyit fogyott a gazdi, miközben naplót vezet az étkezésekről. Amennyiben a kövér tulajnak valóban sikerült kilókat leadni, a robot örömét körbetáncolással, fényjátékkal és zenével fejezi ki.Életveszélyes holland-kínai gyártmányú fogyókúrás pirulák a neten?

Az interneten és Németországban olyan fogyókúrás tablettákat árulnak, amelyek életveszélyesek - állapította meg a Német Szövetségi Gyógyszerészeti Intézet.

A Der Spiegel című német hetilap online változata beszámolt arról, hogy a gyártó egy hollandiai székhelyű cég, amely a világhálón árusítja a pirulákat. A tabletta a reklám szerint hatásosan fogyaszt, de mellékhatásai a vérnyomás veszélyes megemelkedése, továbbá szívbetegséget és pszichikai megbetegedést idézhet elő.

A tablettákat étrend-kiegészítőként hirdetik, miközben a sibutramin nevű étvágycsökkentő szert tartalmazzák. A sibutramin centrálisan ható szer, gátolja a noradrenalin, illetve a szerotonin újrafelvételét.

A pirulában lévő étvágycsökkentő szert nem tüntetik fel a csomagoláson, ezért a német hatóságok óvnak mindenkit attól, hogy a holland eredetű kínai fogyasztószerből vásároljon és bevegyen. A német vámhatóságok ebben az évben már több mint 125 ezer kapszulát koboztak el ebből a szerből - írta a Spiegel internetes változatában.


Maratoni imádkozással akarja lefogyasztani papjait egy ortodox érsek


Maratoni imádkozásokkal próbálja lefogyasztani papjait egy ortodox érsek, mert a sportolást túl világinak ítéli. Călinic érsek, a Curtea de Argeş-i egyházmegye vezetője azért rendelte el a fogyókúrát, mert úgy véli, a papok pocakjai azt sugallják a népnek, hogy túl jó dolguk van a tisztelendőknek, és nem összepontosítanak kellően szent küldetésükre. A maratoni imádkozás mellett a közeledő nagyböjtnek is főszerepet szán a fogyókúrában.

Az egyházmegyében dolgozó lelkészek a sajtóhírek szerint követik az előírást, bár nem teljesen értenek egyet vezetőjük kövérségről hangoztatott tanaival. "Az egész családom testes, genetikailag vagyok ilyen, és nem hiszem, hogy le tudnék fogyni, bármennyire próbálom is" – mondta Marioara atya. "Nem hiszem, hogy Isten nem szereti a pocakosokat. Soványakat és kövér embert egyaránt teremtett, és nem tesz különbséget köztük" – vélekedik Popescu atya.Mások füvét nyírja ingyen egy kövér amerikai, hogy lefogyjon

Ingyenfűnyírással fogyókúrázik egy férfi az Egyesült Államokban - eddig eredményesen. A 120 kilós és 178 centi magas Darrell Nelson először a sajtát kertjében vágta le a füvet, és úgy vette észre, hogy fogyott.

Csakhogy a vágandó fű elfogyott, ő meg még nem fogyott eleget, ezért az interneten meghirdette rendkívül kedvezményes akcióját, amelyen többen kapva kaptak. Immár húsz kilót fogyott, és a sajátján kívül még további öt kertben nyír füvet rendszeresen.


Amerikai kutatók szerint fogyaszt a zenehallgatás

A zenehallgatás nemcsak kellemes érzés, hanem egyúttal segítség a fogyásban még azoknak is, akik egyébként nem tornáznak – közölték amerikai kutatók egy elhízással foglakozó konferencián a nyugat-kanadai Vancouverben.

Az orvosok egy negyvenegy tagú elhízott, vagy túlsúllyal küszködő, nőből álló csoport tagjait szereltek fel zseb CD-lejátszóval, és a hölgyeknek 24 héten át az volt a dolguk, hogy séta közben hallgassanak zenét. Kiderült, hogy akik rendszeresen muzsikára jártak-keltek, több felesleges kilótól szabadultak meg, mint azok, akik csak hébe-hóba, vagy egyáltalán nem (mti/index).Fogyaszt a sör – legalábbis patkányoknál

A sör, azaz a folyékony kenyér a közhiedelemmel ellentétben nemhogy nem hizlal, hanem egyenesen fogyaszt - vélik lengyel kutatók. A súlycsökkentő hatást eleddig még csupán a patkányokon sikerült megfigyelni - olvasható a JNews című orosz nyelvű hírportálon. (mti-panoráma)

Hormoninjekció az elhízás ellen


A kínlódós, kétes eredményű fogyókúráknál biztosabb és kíméletesebb megoldást kínálhat az egészséget fenyegető elhízásra az a hormoninjekció, amelyet brit szakértők dolgoztak ki. A most bejelentett tudományos áttörés lényege az a felfedezés, hogy az elhízásra hajlamos emberek szervezete jelentősen csökkent mennyiségben termeli a PYY3-36 jelű hormont, amelynek feladata tudatni az aggyal, hogy a gyomor megtelt, be lehet fejezni az evést. A brit vizsgálati eredmény szerint a kövérek szervezete esetenként a normális mennyiségnél harmadával kevesebbet állít elő ebből a figyelmeztető hormonból, és ezért az érintettek egyszerűen tovább esznek a kelleténél.

A tervek szerint a hormonkészítmény öt éven belül hozzáférhető lesz Nagy-Britanniában. Az állami brit közegészségügyi szolgálat, az NHS nem zárja ki, hogy ingyen bocsátja a rászorulók rendelkezésére a napi 20 fontba kerülő hormonadagokat, mert hosszú távon ezzel jelentősen csökkenthető lenne az elhízottságból adódó betegségek évi 500 millió fontos kezelési összköltsége. A hivatalos felmérések szerint a brit lakosság 15 százaléka kórosan elhízott, és az NHS évente 54 ezer halálesetet ír a kövérségből eredő betegségek számlájára.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS