2020. október 23. péntekGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mitől is nem látjuk az erdőt?

P. E. É. 2007. január 10. 10:34, utolsó frissítés: 2007. január 09. 10:44

Fenyőfa hull az ablakom előtt, fenyőfahulla az ablakom előtt – ez lehetne az új urban népdal. Nem tudjuk, ki hozza, de láttuk, ki viszi el a karácsonyfát. #b#[fotóriport]#/b#

Tele van vele a lakás. Meg sem tudok mozdulni tőle, nem lehet kimenni a teraszra, mert a fotel helyén a fa, a fotel pedig a teraszajtó előtt. Minden reggel tüskésen ébredek: fürdőbe botorkálás közben sziszegek, ha mezítláb beletapicskolok a szúrós levelekbe.

Legszívesebben azonnal megszabadulnánk tőle, ahogy elmúlnak az ünnepek és a néhány napja még pompás fa - lehangolóan kókadtan – akadályoz a mindennapi életünkben. De mivel a díszek sokba kerülnek, kis türelemmel lebontjuk a karácsonyfát, aztán landolhat a szemétben.

Az ünnepek után megnőnek a szemétkupacok, vízkereszt után egész kis erdőket látunk a szemetesek körül. És nemcsak: az ablakok alatt, tömbház előtt, az ajtó előtt is láthatunk lebontott, kidobott karácsonyfákat. Az angyal jön a nagy autóval és elviszi őket.
Szemétlakók


Az udvaron van a gyülekező, mindjárt jön a kukásautóNa megjött, és gyűjtöget

"Jöjjön, nagysága, nézze meg, milyen menet van itt. S bé vagyunk menve az Európai Unióba" – panaszkodnak a szeméthordók. A karácsonyfák a szemetesautóban landolnak, az ablakokban marad még egy kis hangulat. A régi játékokat kiszorították az újak.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS