2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ha dúl a SALE

Pál Edit Éva 2007. január 05. 16:09, utolsó frissítés: 04:43

Mínusz 30—50-et jósolnak az idénre. Nem Celsius fokot, hanem százalékot. Tanácsok, milyen cuccokat érdemes megvenni jövő télire a szezonvégi árleszállításokon.
Keszeg Ágnes divattervező megmondja a tutit: élénkpiros, derékban megkötött, kerekorrú, egyenes szárú és V nyakú cuccok mennek át az ideiből a következő szezonba. Kezdjük lentről, mert izgibb.


Cipő: kerek orrú és magas

Jövő télire eltűnnek, vagy legalábbis eltűnőben lesznek a lapos talpú fordítottbőr csizmák. A magas, enyhén széles sarkú bokacsizma lesz a nyerő. A tűsarok és az imádott kényelmesen elegáns törpetűsarok nem lesz már annyira trendi.Hacsak nem szeretnénk lovagolni, lovaglócsizmát sem érdemes az idei tél hátralevő részére vennünk, 2008-ban ugyanis már ciki lesz benne járni. Jó hír viszont a nagylábúaknak és a kényelmes cipők szerelmeseinek, hogy a kerek orrú lábbelikben – és egyáltalán az utcai balettcipőkben – még mindig divatosak lehetnek.
Nadrág: a bársonynak is lecsengett, rongyszőnyegbe vele!

Az idén beszerzett egyenes szárú nadrágokban, a fokozatosan szűkülő szárú csőnadrágokban a következő szezonban sem kell szégyenkeznünk. Maradnak még a férfias szabású nadrágok is.
Szoknyák: szövetceruza, ámulsz mi?

Ceruzaszoknyából, azaz a klasszikus egyenes szabású, egyszerű, térdig érő szoknyából érdemes többet is beszereznünk. A bársony végérvényesen elveszíti domináns pozícióját, az anyagok királya a már az idén is hódító szövet, annak is a durvább szövésű változata.
Pulcsi, ing: píííííros

Kötött cuccainkat ne dobjuk ki, sőt ajánlatos újakat is vennünk: jövőre ismét minden mennyiségben hordhatjuk őket. Divat lesz még mindig a kötött pulcsi, ebből is főleg az elnyúlt hatást keltő, nagyobb darabok.

De vigyázzunk, mert a fehér és a pasztellszínek nem lesznek már a divatkatalógusokban, ehelyett maradnak a sötét színű darabok és a következő év nagy slágere az élénkpiros szín. A szürke és fekete színpáros is nyerő a 2007—2008-as téli szezonban.

Ingekből az egyszínűek, illetve az aprómintásak maradnak. A csíkos és a pöttyös anyagból készült cuccok mennek, helyükbe a kockás jön.


Kabát: szövet, szövet, szövet

„A szövetkabátok különböző változatai már az idén megjelentek, ezek közül a fenyőágas mintájú anyagból készült verziót említeném” – mondja Ági.

Ennek idén különösen nagy sikere volt, valószínű, hogy ez a trend jövőre is marad, ha a fenyőágas minta nem is marad, de a különböző durva szövésű anyagokból készült ruhák még csak most kezdenek igazán bejönni divatba.
Kiegészítők: hol keresd a bundasapkát?

A sál, sapka — akárcsak a pulóverek — kötött lesz, emellett a nagy kerek bundasapkák is trendik lesznek. Tipp: utóbbiakat világért se keressük idén a normál butikokban, inkább az eldugott konfekciós üzletekben kaphatók. És ha nem találnánk, ne essünk kétségbe: az idei berettsapkánkban is sikert arathatunk. Nagyméretű táskákból sem árt beszerezni még egyet, lehetőleg ne etnó stílusút.


Ékszerek: etnót ne, aranyat a nagyitól igen!

Az etnónak most egy időre végérvényesen búcsút mondhatunk: szia etno, viszlát etno! A következő szezonban beköszönt az aranykorszak: 2008-ban a különleges, antik hatású ékszerekkel hódíthatunk.


Elegáns férfiak
A férfiaknál az ingek, valamint a V nyakú és a derékban megkötött pulóverek kerülnek az élvonalba. A hosszú szövetkabát is marad. Mindenképp az elegáns vonal kerül előtérbe.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS