2020. október 20. keddVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Karácsony Benő írói oldala az Adatbankban

szerk. 2006. október 16. 19:35, utolsó frissítés: 18:00

#b#Pjotruska, Napos oldal, A megnyugvás ösvényein#/b# – szabadon a neten: Karácsony Benő oldalával megkezdjük a befejezett életművű írók oldalainak közlését.


A ma is alkotó romániai magyar írók vendégoldalai után megkezdjük a befejezett irodalmi életművek közlését is. A digitalizálandó életművű írók listáját Bányai Éva és Balázs Imre József irodalomtörténészek állították össze, szem előtt tartva, kik azok a kiemelten fontos szerzők, akiknek életműve jelenleg nem, vagy csak hiányosan férhető hozzá az interneten.

Terveink szerint a következő írók kapnának helyet az Adatbankban: Bánffy Miklós, Dsida Jenő, Szilágyi Domokos, Székely János, Karácsony Benő, Reményik Sándor, Áprily Lajos, Hervay Gizella, Bajor Andor, Kós Károly, Páskándi Géza, Bálint Tibor, Szabédi László, Bartalis János, Szemlér Ferenc, Tompa László.


Fontos megjegyezni, hogy Kányádi Sándor, Bodor Ádám, Tamási Áron és Lászlóffy Aladár életművé a fentiekhez hasonló jelentőséggel bír, de életművük digitalizáltsága megfelelő szintű, vagyis számos munkájuk elérhető szabadon a neten.>> Tovább Karácsony Benő írói oldalához!

Az Adatbank.ro a Jakabffy Elemér Alapítvány és a Transindex akadémiai projektje, ennek keretén belül eddig 36 irodalmár és társadalomtudós, illetve 8 kortárs író, költő vendégoldalát készítettük már el.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS