2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

„Ha nem tudtam lefotózni az ételt, nem ment le a torkomon”

B. D. T. B. D. T. 2006. augusztus 24. 14:21, utolsó frissítés: 13:55

Angol reggelik, hercegi vacsorák és ehetetlen hamburgerek. Egy brit amatőr fotós tavaly #b#mindent lefotózott, amit megzabált.#/b#

Chris Gillett január elsejétől december 31-éig minden fogást lefotózott, mielőtt elfogyasztotta volna. A 48 éves amatőr fotós többek közt


132 angol reggelit, 304 desszertet, 190 pirítóst


örökített meg, de minden egyes elfogyasztott ebédről, vacsoráról, tízórairól vagy éppen éjféli svédasztalról külön digitális fotó született.A kamera olyan, mint a lelkiismereted. Egy év dokumentált menüje alapján rájössz, úristen, ennyit ettem?! és ez segít abban, hogy egészségesen étkezzek – fogalmazott Gillett.

A férfi a több mint 2500 fotóból egy majdnem 4,9 méter hosszú, négyzet alakú kollázst készített, majd egy wiltshire-i galériában állította ki 2005 címmel.Gillett korábban is alkalmanként lefotózta a szépen tálalt, különleges ételeket, ám az őrült ötlet, hogy mindent lefotózzon, akkor jött, amikor egy Los Angeles-i vendéglőben ehetetlen hamburgert szolgáltak fel neki szódával és szalmakrumplival. Lefotózta, és hazaküldte képeslapként.


"Egyesek azt gondolták, megbolondultam.

Ha éppen egy repülőgépen voltam egy vadidegen mellett, úgy tettem, mintha az utazáson készített képeket nézegetném, és diszkréten lefotóztam közben a kaját” - mesélte Gillett a Wiltshire Timesnak.

A civilben operaénekes férfi egyébként egy hercegi vacsorán is kénytelen volt fotózni, hogy a menüdokumentációs lánc ne szakadjon meg.

A vacsorán Károly herceg és több illusztris vendég is jelen volt, akik a kezdeti megrökönyödés után nagyon élvezték a dolgot – tette hozzá.

Egyébként amiatt, hogy néha otthonfelejtette a fotógépét vagy éppen feltelt a memóriakártyája, több alkalommal inkább lemondott az étkezésről. „Szeretek enni, de ha nem tudtam lefotózni az ételt, nem ment le a torkomon.


Majdnem hat és fél kilót fogytam júliusig


– nyilatkozta a férfi. – Azt is meg kellett gondolnom, azt akarom-e, hogy mindenki lássa, különleges ételeket eszem. Ezért nemet mondtam a McDonald's-os kajákra, hiszen bárki végigelemezheti az étrendemet.”

Forrás: metro.co.uk, timesonline.co.uk, wiltshiretimes.co.uk

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS