2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2006: a kávés kóla és a Basic Instinct 2. éve?

Balázsi-Pál Előd Balázsi-Pál Előd 2006. január 05. 13:22, utolsó frissítés: 13:01

Ami biztosan lesz az új évben: kávés kóla, tükrös körömlakk, Windows Vista és Basic Instinct 2.


Jövőt jósolni nem kis munka, de vannak tuti tippek: a nagy cégek általában előre bejelentik, mivel fognak meglepni. A Coca-Cola például ebben a hónapban dobja piacra a megnőtt koffeinigényre való tekintettel kávéízű italát, Coke Blak néven.

Az élelmiszeriparban az Omega 3 kódnevű, a szívbetegségek ellen hatásos zsírtípus kereskedelmi forgalomba kerülése lesz várhatóan a másik nagy lépés.
A kozmetikai iparban idén a körömlakkok terén várható a legnagyobb dobbantás: év közepén a hölgyeknek már elég lesz egyetlen pillantást vetniük a körmükre, hogy eldöntsék, jól néznek-e ki.

A svájci Ciba kozmetikai vállalat ugyanis két évet dolgozott egy olyan fémes festék kialakításán, amely alumíniumporból készült, és tükörszerű felületet képez. A tükörlakk májusban kerül a boltokba.

Természetesen a technika ismét elöl jár az újítások terén. Az idei első nagy lépést egyesek szerint a Google teszi meg: a vezetőség holnap jelentheti be, hogy a cég saját operációs rendszerrel szerelt személyi számítógépeket hoz forgalomba az egyik nagy amerikai üzletláncban (vélhetően a Wal-Martban), megközelítőleg 200 dolláros áron, bár ezt az információt a Google és az áruházlánc vezetősége máris cáfolta.

Az Apple-től is hasonló horderejű bejelentésre várnak: az első Windows-kompatibilis Mac gépét. Közben a Microsoftot sem szabad elfelejteni, hiszen idén érkezik a Windows Vista, az új, multimédia-központú operációs rendszerük.A szórakoztatóiparban sem érhetnek már meglepetések: ez az év is a folytatásoké lesz: jön az Ice Age 2, a Basic Instinct 2, a Mission impossible 3 és az X-Men 3.

Zenében is simán megjósolható az idei év legnagyobb eseménye (legalábbis hazai szempontból): a Depeche Mode bukaresti fellépését nehezen múlhatja felül bármi is.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS