2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

10 vizuális katarzis azoknak, akik este inkább nem tévéznek

K. A. 2005. november 23. 10:33, utolsó frissítés: 2005. november 22. 18:27

Olyan, a látványról szóló honlapokat kerestünk, melyekben jó megfürödni ahhoz, hogy lemosd magadról a hétköznapi képkoszt.


Mennyire vagy tipikus képértelmező?
böngészési idő: 8-15 percA Veer tesztje nagyon tanulságos. Képeket nézet meg veled, és ki kell válaszd, melyikkel kapcsolatban milyen benyomásod alakul ki. Az eredményt összegzi és megmondja, hogy a korábbi kb. másfél ezer megkérdezetthez képest mennyire tipikusak a reakcióid. (Indításhoz kattints a Take the survey gombra).

>> https://www.veer.com/ideas/respond/


Bocs a hindimért
böngészési idő: 3-5 percHindi motívumokra specializálódott kis kreatív néhány hangulatos fotósorozata. Indiai cirkuszi dekorációk. Beválogattuk, mert ez egy olyan képi világ, amelyben minden megbocsátható.

>> https://pardonmyhindi.com/samachar/01


Baby Art, nem úgy, mint a Nők lapjában
böngészési idő: 5-10 percBrutális, de annyira, hogy inkább nevetsz, mint sírsz. Trevor Brown honlapja válogatás azokból a vizuális anyagokból, amelyiknél jobb nem elgondolni, mik történnek kedvesnek tűnő kislányokkal. A nyersanyagot elsősorban a japánok gyártják, de hasonló anyagok a SOHO nagyon igényes galériáiban is meg-meg jelengetnek. Gyenge idegzetűeknek nem ajánlott.

>> https://www.pileup.com/babyart/info.htm


Atelier neobarokk
böngészési idő: 5-10 percBryon Paul McCartney amerikai divatfotós, aki sok mindennel foglalkozott, végül vezető divatházak portfolió-fotósa lett. Vizuálisan pont annyira korszerű, amennyire kell ahhoz, hogy 10 év múlva kimenjen a divatból. Nem vesz igénybe különösebben, zenehallgatással együtt ajánlott, aztán úgyis elfelejted.

>> https://www.atelier-mccartney.com


Cukormentes poézis
böngészési idő: 10-20 percA New Yorker grafikusának, Jillian Tamakinak az oldala nem tartalmaz nagyon-nagyon sok cuccot, de az illusztrációs anyag jellege olyan, hogy szívesen elidőzik itt a megfáradt netező. Különösen izgi a vázlatokat (Skech) tartalmazó képtár.

>> www.jilliantamaki.com


Héroszretró mozgóképekben
böngészési idő: 10-20 percA 70-es és 80-as évek szuperhősei retro filmetűdökben. Nagyon jól néz ki itt minden, vicces is, ott van képileg, ahol egy hanyag-laza kattintgatóra a legnagyobb hatást keltheti. Hangkártya nem árt, Quicktime kötelező.

>> https://hellofreaks.free.fr/work.htm


Rustboy születése
böngészési idő: 10-20 percEgy elegáns kis honlap arról, hogyan jött létre Rustboy, a 3D-s robotsrác. Az alapelképzelés, első vázlatok, forgatókönyv, animációs snittek stb. Pont annyira didaktikus, amennyire kell ahhoz, hogy egy laikus ráérezzen, hogyan is dolgoznak a profik.

>> https://www.rustboy.com


Girl Culture fotóriport
böngészési idő: 3-5 percAz amerikai fotókreatív egyik riportja arról, hogy milyen viszonyban vannak a nők a testükkel. Aki a ProTv amerikai filmjeiből ismeri ezt a világot, annak valóban meglepő lehet.

>> https://www.viiphoto.com/showstory.php?nID=180


milan design week 2005Mielőtt új életet kezdenél, lapozz bele ebbe a válogatásba. Az egyik legrangosabb design-kiállításon készült fotóriport: extrém cuccoktól a merőkanálig.

>> https://www.designboom.com/snapshots/milano05.html


Teashirt

böngészési idő: 15 másodperc
Végül egy kedves díjnyertes ötlet, nem lőjük le a poént. Katt ide!

>> https://www.evasolo.dk/products-teamaker.html

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS