2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagybánya: a rockzenekarok domináltak

szerk. 2005. november 14. 16:52, utolsó frissítés: 16:21

Ez a város kezd divatba jönni. A főtere lassan úgy néz ki, mint Segesváré, az emberek pedig nagyon kedvesek.

Nagybányán először járt a Médiabefutó. A mezőny nem volt nagy, de nem hiányoztak a kimagasló színvonalú produkciók sem. Amúgy a főtéren van egy remek kávézó, ahol miccset is lehet rendelni, a klubban pedig hétvégenként magyarországi dj-k szoktak fellépni.

Annak ellenére, hogy helyi városi legendák szerint a városon átfolyó patakban fürödni spontán vetélést okozhat – merthogy a vize annyira szennyezett –, a levegő pimaszul tiszta. A helybeliek felvilágosítottak arról is, hogy körben a hegyek nem kivetített képernyővédők, hanem egészen igaziak.


Ordibáló Szamócák – az eddig legokébb együttes-produkcióAz ember azon veszi észre magát, hogy órákig dúdolgatja az új Ordibáló Szamócák-számot: Az angyalok látják az emberek álmát, álmodni könnyű és ennyi a lényeg.

Azok számára, akik most érkeztek egy másik galaxisból és még nem tudják, kik az Ordibáló Szamócák, legyen elég annyi, hogy ők a tavalyi Médiabefutó kategórianyertesei, atipikus tini rockbanda, női énekessel.

Saját számmal léptek fel, amelyik tényleg olyan, hogy nem hasonlít semmilyen más számra, feszes amennyire csak kell, és a szövege is intelligens. Ernő, Róbert, Zoltán, Alfréd, és az énekes, Blanka, a nagybányai Németh László gimnáziumba járnak, 16-18 évesek. Nem csalódtunk a Szamócákban!


Bertóti Johanna – rétegműfajbanRitkán lehet olyat látni, hogy valaki ennyire érti azt, amit előad. Johanna szavalt is, de egy megzenésített verssel került a nagyváradi középdöntőbe. Johanna vers-junky, ha értesüléseink helyesek, a suliban verskört vezet, ezen kívül ír is verseket.

A műsorvezetőktől azt a feladatot kapta, hogy írjon egy epigrammát, amiben benne vannak a király és az elefánt szavak, aminek maradéktalanul eleget is tett.


Alarmă Falsă – vagányok, de nem szoktak még összeAz énekes még nem tökéletes, állapíthatnánk meg az Alarmă Falsă produkciójának értékelésekor. A bevált kortárs rock stílus nyomkövetői: nem nagyon egyéni, de nem rossz.

Amúgy bevállalós srácok, a műsorvezetők kérésére nyomtak manelet is unde s-au dus banii refrénnel. A 16-19 éves srácok könnyen feltaláljak magukat a színpadon és technikailag is rendben van mindenki, csak nem elég feszes a hangkép, nem érzik még eléggé egymást.


Rest in Peace – súlyosak, mint tavaly, de jobban szólnakA tavalyihoz képest finomult a zenei gondolkodásuk, amit játszanak, már nem háromakkordos reszelés, viszont azt tanácsolnánk nekik, hogy vegyenek be a bandába egy énekest. A basszusgitárosoknak, mint köztudott, nagyon nehéz énekelni, másrészt a Rest in Peace tagjának hangja sem a legjobb, így hát jó lenne ezt a feladatot olyasvalakinek átpasszolni, aki erre szakosodik.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS