2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Taburomboló anti-para-meta-Erdély-imázs

szerk. 2005. szeptember 16. 18:54, utolsó frissítés: 18:34

A pályamunkák feldolgozása még zajlik, de megmutatunk pár plakáttervet a #b#legmeglepőbbek közül#/b#.Az alábbi képek válogatás a ma zárult Erdély-imázs ötletverseny humorosabb anyagaiból. A szelekció szubjektív – és nem a zsűri véleményét képezi le.

A közzétett munkák közül több is valójában egyféle ellen-imázs ötletre alapul, és szokványos imázskampányokban nem igazán használhatók, de felbukkannak olyanok is, amelyek igenis továbbgondolhatók. Hamarosan mintát adunk a legalább ennyire érdekes, "komolyabb" pályamunkákból is. Azok között is vannak egészen színvonalas plakáttervek, fotósorozatok vagy akár mozgóképek.

Addig is a cikk alján található szavazógéppel voksolni lehet a kedvencre!

Fontos: az ötletek jogai a pályázóké. Kontaktjaik a szerkesztőségben megtalálhatók.1. Beküldő: kisgatya

A valószínűleg több személyből álló kreatív több, nagyon szellemes munkával szervált. Egy biztos: nagyon élvezték a bulit. Most egy extrém esetet válogattunk be. A felirat:
Erdély.
Ott messze a dombok között...?
Az valóban a "Balcsi."
Mi a hegyekbe utazunk!


Később további munkáikból is bemutatunk egypárat!
2. Beküldő: mazsola

A pályázó témája: Magyarországon dolgoznak az erdélyi magyar orvosok, úgyhogy mi a gáz? Nagyon anti, de rokonszenves. Az egyik opusz mazsola sorozatából:

3. Beküldő: zárva

Azok, akik nem értik a plakátot, no, azokról szól a történet. Akik nevetnek rajta, azok láthatók a www.emberek.ro –n.
4. Beküldő: milyoshmitz

A kreatív több ötletes plakátot is beküldött az Erdély. Nem mered! jelmondatra kitalálva. Hogy a vicces anyagok közé soroltuk ezt az alkotást – ezt talán visszavonja, hogy valójában milyen érdekesen innovatív ez a macsózó szlogen. Szerettük, mert nem sznob, nem pipogya, nem patetikus: van benne adrenalin!
5. Beküldő: nagymamám

Aranyos, megható, vicces, ironikus egyszerre. Nagymamám egy pályamunkával jött, de az nagyon ott van, ahol szerintünk lennie kell. Persze a zsűri még vélekedhet másképp, mi mindenképp köszönjük szépen ezt a fényképet, egyik kedvencünk lett!
6. Beküldő: inedeszmosz

Inedeszmosz több, színvonalas ötlettel pályázott. Ezek között vannak szoftabbak és hardabbak is; a mellékelt két ötlet amolyan középkeménynek mondható. Bár úgy gondoljuk, hogy Sütő mára már lejárt brand, a plakátterv logikája egyáltalán nem rossz. Az ufó a kolozsvári Főtéren nem új ötlet, de a szlogennel így együtt egészen hatásos.


7. Beküldő: bej2

Egy falusi mindenes boltban készült, van itt minden, és mindennek az ellenszere. Remek nyersanyag egy Mindbomb-típusú plakáthoz!
8. Beküldő: falvédő

A képek egy, a falvédőről szóló szabadkézi esszé illusztrációs anyagából valók. Az írásmű egyben Erdély-imázs versenyünk egyféle színvonalas paródiája is. Imázs -kérdésekben persze használhatatlan, amúgy pont annyira felesleges, mint a jó dolgok általában. A pályamunkára később visszatérünk, nagyon brutál.

A feliratok:
Ne hagyjuk elmenni fiataljainkat,
Mert estére részegen jönnek haza.

Búra, búra, búbánatra születtem
Nyárádmagyaroson, de aztán Budára telepedtem.

9. Beküldő: csengemester

Egy munka, amit bárki is néz – legyen bel- vagy külmagyar –, érintve érzi magát és nem is a legkellemesebben. Mindannyiunk szerencséjére ugyanakkor nagyon vicces is.
10. Beküldő: csakegynév

Alighanem a legsavasabb anti-pályamunka. Sokakat bánthat, de vannak akiket pont az agresszív és deklaratív magyarkodás vagy éppen ellenmagyarozás zavar. A munka szerzője egy olyan pólót talált ki, amin a felirat: Ki NEM szarja le? Huh, lesz ebből még botrány... Érdemes végigolvasni a kép minden szövegét, csak azért, hogy legyen tiszta, miről szól az egész.
Neked kinek a munkája jött be?


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS