2022. január 23. vasárnapZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mától rendelhető a dízel Logan, a felár: 1000 euró

S. Z. 2005. szeptember 09. 17:04, utolsó frissítés: 16:53

Ezért a pénzért a Renault Clio 1,5-ös dízelmotorja kerreg a motorházban. A kombiváltozat teszt alatt.

Az Automobile Dacia bejelentése szerint egyelőre csak az Ambiance és Preference kivitelek megvásárolhatók – előbbi 7 270 eurót, utóbbi 7 970 eurót kóstál.

A két felszereltségi szintű Logan ára így átlag 1 000 euróval több, mint a hasonló felszereltségű, de benzines autóké. Az autó megrendelésére minimum 5 000 RON-t kell előlegbe kifizetni, az autókat október 4-től szállítják.

A legjobban felszerelt Laureate egyelőre nem kapható. Érdekesség, hogy ez a változat már 8 670 euróért megvásárolható lesz –
ez olcsóbb, mint egy hasonló,

de benzines kivitel. Az árcsökkenés magyarázata, hogy egy fontos biztonsági felszerelés, a blokkolásgátló (ABS) hiányzik.Az olajárak növekedésével jó hír, hogy a dízelmotoros Logan várhatóan csupán 4,2 liternyi gázolajat fogyaszt majd. A hajtóműnek egyébként már három változata van: a leggyengébb, Logannak jutó erőforrás 65 lóerős. Ezt követi egy 80, valamint 100 lóerős kivitel.

Egyelőre nem tudni, hogyan szuperál majd a motor a Logan kasztnijában, azonban idézünk egy, a vezess.hu által készített, Renault Clio 1,5 dCI tesztből: “reggel


viszonylag hosszan kell izzítani,

további indítózáskor csak egy-két pillanatra villan fel az izzítást jelző lámpa. A motor enyhe dízeles kerregéssel kel életre, bemelegedve sokat veszít zajából. Folyamatos haladáskor már szinte alig hallható a dízelmotor jellegzetes ketyegése, helyette inkább benzines hang jellemző.

A kis, közös nyomócsöves motor nyomatéka ugyan nem óriási, de a 2000-es fordulattól ébredő 160 Nm-es nyomaték nagy része már alacsony fordulaton lehívható. Nyugodt haladáskor már 1500-as fordulat környékén lehet kapcsolni a következő fokozatot. Jól helyezett váltásokkal és folyamatos gázpedál-taposással lendületben tartható az autó, azzal az illúzióval, mintha a gyári 15 másodperces 100-ra gyorsulást is überelné.” Egyébként


egyre több dízelmotoros autót adnak el

Romániában: az országba érkező új autóknak most már több, mint fele gázolajjal működik. Az autós szaksajtó rombolni próbálja a dízel-autók “olcsó, megbízható, igénytelen” imidzsét.A potenciális dízel-klienseket arra figyelmeztetik, hogy csak akkor érdemes kifizetni a benzines változathoz képest a felárat, ha a kliens annyit jár majd az autóval, hogy az üzemenyagköltségből ki tudja spórolni a dízel-motor árát. A Logan kombi-változatát, vagyis


a Logan Break-et már tesztelik,

és jövő év februárjában dobják piacra. A modellről két fotó is napvilágot látott – az egyiknek a hátsó lámpái szemlátomást megegyeznek a limuzinéval.

HIBA (Itt a bongeszo egy flash-t kellett volna megjelenitsen).
az új dízel Logan
amcsi stílusú reklámja


A másodikon már látszik, hogy a párizsi Technocentre mérnökei nem csak a puttonyt bigyesztették a kocsira, hanem néhány vonalat át is rajzoltak. Mindazonáltal nem tudni, melyik fotó hiteles: a Renault mélyen hallgat.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS