2024. április 16. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

„Hááát... nem lehet inkább férfi nemzőszerv?”

szerk. 2005. augusztus 11. 17:39, utolsó frissítés: 17:01

Soha nem lesz még egyszer olyan, hogy a szülők alig-alig neteznek, a gyerekek meg a netből élnek.

A jövőnek dolgozunk, mert ugyan most banális, de 50 év múlva historiográfiai kuriózum lesz, hogy a családban nem egyértelmű mindenki számára, mi az on-line, meddig tart és mit lehet tőle remélni. Az átmenetek mindig izgalmasak, ezt az összeállítást a jövő olvasóinak állítottuk össze, mondjuk 2055-ből. Kérdés: Hogy vannak a szüleid a Transindexszel? A szerk. válaszol.


Mr. Yellow


A Transindex és anyám fura viszonyban vannak. Az egész falu tudja, hogy a Transindexnél dolgozom, de hogy mi az a Transindex, azt nem sokan tudják. Anyám se igazából. Egyszer kinyomtattam neki egyik írásom, de nem igazán érdekelte, azóta is ott porosodik a könyvespolcon.

Apám viszont nagyon büszke volt arra, hogy bekerült a Tordai sóbányáról készült fotóriportba, és mindenkinek meséli, hogy ő fenn van az interneten is.


Mr. White

Egyszer megkérdeztem az anyukám, hogy az oké, hogyha a Transindexen leírjuk, hogy valaki fasz? Háááát… – mondja bizonytalanul – nem lehet inkább férfi nemzőszerv?


Mr. Blue

Az én anyukám nem netezik, így a cikkeimet sem olvassa, és nem tudja kommentálni – szerencsére, mert biztosan megtenné. Viszont rendszeresen figyeli, ha megjelenik valahol a sajtóban valami a Transindexről, illetve hogy van-e olyan téma, amivel szerinte nekünk foglalkozni kellene.

Emellett gyakran hív fel akkor, ha valamilyen újabb hírt hall arról, milyen káros hatásai lehetnek a túl sok számítógép-használatnak. A laptop és az impotencia esetleges összefüggései egészen felzaklatták.

A nagymamám egyszer azt mondta, hogy mi itt a Transindexnél biztos egész nap drogozunk.


Mr. Green

Éppen gyakornokoskodtam a Transindexnél, szóval még nagyon az elején volt minden, amikor megpróbáltam elmagyarázni az anyukámnak, hogy mi is ez az egész. A hosszú előadásból azt hiszem, annyi maradt meg neki, hogy „Trans”, mert néhány nap múlva egy barátnőjének újságolja: „képzeld, a fiam egy szállítási cégnél dolgozik, valami Trans vagy mi a neve, fenn van az irodájuk a Monostoron!”Mr. Black

Az én anyukám romantikus szépirodalmon és a Bihari Naplón szocializálódott, abban a tudatban, hogy a négybetűs szavak szövegkörnyezettől függően megjelenhetnek ugyan apukám retorikájában, de nem lehetnek meg a sajtóban és az irodalomban. Ennek fényében egy alkalommal reflektált trindexes írásomra, akkoris ennyit mondott: nagyon szabadszájú.

Apám rendszeres Transindex olvasó, nem szokta érteni az írásaimat, de a poénokat mégis veszi és ilyenkor jókat nevet, de ezt nem tőle tudom, mert ő úgy tesz, mintha nem olvasna minket.


Mr. Pink

Anyám, apám és a technika két párhuzamos világ. Már az is nehézséget okoz, ha azonosítani kell, ki hívja őket a mobilon. Amúgy tudják hogy mi fán terem a Transindex, sőt egyszer el is magyaráztam nekik, mi hol található. Ettől függetlenül nem látják át eléggé az internet és az internetes portálok lényegét, fontosságát.


Mr. Red

Anyukám számára - aki már annyit ért a számítógéphez, hogy tudja, hol az Enter - a Transindex egy misztikus munkahely. Nem érti, hogyan lehet "internetnek" dolgozni, és főleg, hogyan lehet abból megélni. Valamit azért mégis megérzett abból, hogy fontos lehet, ha már hallotta a nevét több helyen, és amikor egy-egy plakátról visszaköszön a logó, boldogan újságolja: látta, hogy médiatámogatók vagyunk X rendezvényen.


Mr. Brown

A mama természetesnek veszi a dolgot: ír, mert újságíró, ilyen egyszerű az egész – valahogy így gondolkodik. Kicsit sajnálja, hogy csak ritkán láthatja az oldalt: net nincs otthon, és a háló mély bugyraival is csak most ismerkedik. Azt mondja, igyekszik gyakrabban leugrani egy kávézóba.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS