2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Omega és Markó Alfa Béla tárgyalása

Zénó Tolerancia 2005. május 06. 12:20, utolsó frissítés: 11:17

Kiszivárgott a szupertitkos, koncert előtti tárgyalás jegyzőkönyve. Történelmi!

Markó Alfa Béla: Szia Omega, gyere ülj ide mellém. Kérsz egy cigit?

Omega: Az én szintemen már nem cigizünk, bakker.

Markó Alfa Béla: Bocsika, akkor egy kávét?Omega: Valami pia nincs?

Markó Alfa Béla: Meséltem, amikor Farkasházy elhozta a rádiókabarét Kolozsvárra, Bajor Imrét egy ügyes kis betoló-kitámasztó szerkezettel lehetett csak megmutatni a közönségnek, legutóbb pedig Koós Jancsi, hát hogy is mondjam, ő sem kért kávét.


Omega: Alfa Béla, most már állj le, ez az erdélyi puritanizmus kikészít.

Markó Alfa Béla: Omeguci-Omeguci, jól van, ne haragudj.

Omega: Emlékezz, Alfa Béla, a kedvedért idióta sajtótájékoztatókat tartottunk, ahol mindig megkérdezték tőlem, hogy először vagyok-e Romániában és vannak-e erdélyi rokonaim. Olyan megalázó volt. Miért nem szóltál előre, hogy mielőtt jövünk, szerezzünk be valami erdélyi rokonokat?

Aztán terven kívül nyomtam egy fotó-sessiont a Romániai Magyar Show-nak, arról nem is beszélve, hogy a klausztrofóbiám ellenére beleegyeztem, hogy levigyetek pár percre a parajdi sóbányába. Ez a hála? Frankón megmondom, elegem van abból, hogy mindig kiderül valami új pártfeladat – bírlak, Alfa Béla, de állj le mostmár.


Markó Alfa Béla: Ööööö, ezzel azt akarod mondani, szó sem lehet arról, hogy a Gyöngyhajú lány alatt Böndi Gyöngyike és Bíró Rozi bemutassa a topless-leszbi iszapbirkózásos jelenetet?

Omega: Alfa Béla, könyörgöm, van neked szíved?


Markó Alfa Béla: Nézd Omega, én azt hittem, számodra fontos a romániai magyarság jövője. És alapvetően támogatni fogod az új tulibugyika-katalógusunk promócióját.

Omega: Belátom, Alfa Béla, addig jó, amíg a romániai magyarok szülőföldön boldogulnak, és minket békén hagynak.


Markó Alfa Béla: Látom, Omega, nemzetpolitikai kérdésekben mégiscsak számíthatok rád. De ha már itt tartunk, adhatnál tanácsot. Az történt, hogy a hülye romániai magyar sajtó kierőszakolta, hogy találkozzak Tőkés Lászlóval. Tudod, kiről van szó?

Omega: ?

Markó Alfa Béla: Jó neked, Omega. Na szóval, mondj egy tuti trükköt, hogy lehet eltölteni fél órát valakivel, akivel abszolúte semmi, de semmi közös témád nincs.

Omega: Én vinnék neki egy dedikált Omega-pólót, ez a tuti, hidd el. El lehet vele bíbelődni jó darabig.


Markó Alfa Béla: Tyű, bakker, tényleg! Legutóbb, amikor 27 kínos percet töltöttünk egy szobában összezárva, és még olvasnivalót sem vihettünk be, megfigyeltem, Tőkésen egy igazi Rolling Stones póló volt. Szereti az ilyesmit. Igaz, kicsit ízlésficamos, mert a póló sem volt normális.

Omega: Azaz?

Markó Alfa Béla: Meg mernék esküdni rá, hogy a Tőkés pólóján a Stones-nyelv valahogy mintha befelé nyalt volna.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS