2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pofon '74: a romániai magyar fapados csődzenekar

S. Z. 2005. május 05. 13:00, utolsó frissítés: 12:52

Ott voltunk egy blokklakásban tartott, félórás próbálkozásukon.


Buszjegy: nincs. És mivel utoljára a Metallica volt annyira lázadó rockbanda, hogy buszjegy nélkül utazott, a csődzenekarék gyalog mennek fel a kolozsvári Hajnal negyedbe.Playback: az lehetetlen. Nem másért, de nem találják a megfelelő gombot. Az igazság az, hogy ilyen nyers hangzást még életünkben nem hallottunk. Mintha életükben először énekelnék a számokat...Dalszerzés: az úgy megy, hogy a zenekar improvizálni kezd, és addig basselnek, míg Béfé és TSZ rábólintanak, hogy na, valami ilyesmi jó lesz.

Szemüveg: mindennek a kezdete. A zenekar megalapításának ötlete úgy született, hogy a jövendő zenekar csődösebbik része kiment az Ószerre kúl szemüvegeket venni (lásd a képeken). Oszt’ annyira megtetszettek nekik, hogy elhatározták: csinálnak mellé egy együttest.

Stílus: a geppa. Azért geppa, mert az eddig nem jelentett semmit. Mondjuk most sem jelent semmit, de azért mégis, talán...

A dalok: Szamóca dal, Leborulunk sírjaik előtt dal, Lehangoló dal. Állítólag még van vagy tíz ilyen, de a szüleik is kitagadnák őket, ha elénekelnék. A címek mellé azért van odabiggyesztve a műfaj-meghatározás, hogy mindenki értse: ők dalolnak.

A gázsi: ingyen zenélnek. Bárkinek.

A próba: egyszer végigdanolászták a teljes repertoárt a fiúk. Látták, hogy még mindig nem megy, és megnyugodva hazamentek.

Dob: nincsen. Ha Kolozsváron valaki tudna kölcsön egy felszerelést, ingyen, akkor hívja a 0740 888 864-es számot. De ne csak csörögjön, mert a zenekarnak nincsen egysége.


Az ilyenkor kötelező pozitívum: ...
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS