2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A digitális képek papírosításának szuperhőse

fizetett hirdetés 2005. április 22. 13:17, utolsó frissítés: 2005. április 21. 15:48

A 2004-es kölni fotókiállítás egyik sikerdarabja, az AGFA Image Box ma már a Sooter's Foto szaküzleteiben is megtalálható. Ez romániai premiernek számit. (x)


Csiky Zoltánt, a Sooter’s Foto üzlethálózat vezetőjét kérdeztük.

Transindex: Mit tud az ImageBox?

Csiky Zoltán: Egy könnyen használható automata, egy jól kitalált multifunkcionális digitális fényképfeldolgozó berendezés. Alapvető szolgáltatása, hogy a digitális fényképeket alakítja kiváló minőségű papírképekké. Valójában egy számítógépes rendszer, amely egy nagyobb és egy kisebb nyomtatóval van ellátva. A számítógép digitális kártyaolvasóval, USB-vel, infravörös és Bluetooth interface-ekkel, valamint CD-íróval van felszerelve. Képernyője egy TouchScreen vagyis érintőérzékelős. Az egyik nyomtató magukat a képeket, a másik az elvégzett munka részletes árstruktúráját jeleníti meg.

Mit jelent az, hogy kiváló minőségű papírképek?

A tintasugaras és lézeres nyomtatókkal szemben, amelyek hátránya, hogy egy idő után a festékanyag lemosódik, a színek kifakulnak, a hőszublimációs nyomtatóknál a színhordozó fóliáról feloldott, gőzzé alakított festék beszívódik a papírba. A festékanyag ultraibolya-sugárzás elleni védettséget is biztosít, vagyis a fotók jóval időtállóbbak. Az elvégzett tesztek azt mutatják, hogy több napi vízbentartás után a fényképek minősége változatlan marad, sőt a papír sem lágyul el.

Mit jelent az, hogy a berendezés automata?

Például azt, hogy segítségével digitális hordozójáról bárki CD-re írhatja, vagy akár helyben ki is dolgozhatja fényképeit. A felhasználóbarát grafikus felület könnyen kezelhető. A szoftverek segítségével a felhasználó saját ízlése szerint alakíthatja, színezheti, nagyíthatja, vághatja fényképeit. És ha nem tudunk dönteni, milyen is legyen a hatás, akkor megkérhetjük a beépített szoftvert, hogy saját tudása szerint javítsa fel a gyengébbre sikerül fényképeinket.

Milyen adathordozókról készíthetünk fényképeket?

A jelenleg legismertebb memóriakártyákról – CompactFlash, SmartMedia, MemoryStick, Xdcard, SecureDigital –, de a mobil telefonokról, BlueTooth hordozókról is.

Milyen méretű fényképeket készíthetünk a géppel?

A színes nyomtató felszereltségétől függően 10x15, 15x20, 15x23-as méretekben készíthetőek fényképek. Szintén alapfunkció a hordozón levő fényképek CD-re írása.
A beépített háttérszoftver is különlegességeket kínál. Ilyenek az IndexPrint (a kinyomtatott vagy CD-re írt képek megjelenítése egy lapon, azaz a katalóguskészítés), a CombiPrint (egy kép megjelenítése különböző méretekben egy lapon), a MultiPrint (több kép megjelenítése különböző méretekben egy lapon), valamint előre gyártott üdvözlőlapok vagy naptárak nyomtatása saját fényképpel illusztrálva.

Ez a gép valószínűleg valamiféle óriás lehet!

Nem egészen. Az ImageBox-nak nagy előnye, hogy könnyen szállítható. Ezt figyelembe véve, nagyon jó üzleti lehetőség rejlik benne, mivel bármilyen nagyobb eseményre legyen az családi, céges, kulturális rendezvény, stb „házhoz szállítható”, nem is beszélve arról, hogy szállodai többletszolgáltatás, vagy üzlethálózati szolgáltatás tárgyát is képezheti.

(fizetett hirdetés)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS