2022. január 23. vasárnapZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Antireklám-mozgalom indult a piros szívecskék ellen

Gozner Gertrud 2005. március 24. 23:49, utolsó frissítés: 17:54

Már két hónapja zajlik a Maggi-reklámhadjárat. Az eredmény: országszerte piros szívek lepték el a házak ablakait. Az ellenkampány sem váratott sokáig magára: az új szlogen a piros szívecskébe írt #b#Muie#/b# szó.


A szárított élelmiszer-gyártó 200 eurós nyereményéért ugyanis nem kell mást tenni, csak kiragasztani – lehetőleg egy forgalmas főútra néző ablakra – a bárhol beszerezhető, Maggi szócskát ábrázoló piros, szív alakú plakátot.Ezután csak várni kell, hogy a cég arra járó karavánja ráirányítsa távcsövét a tizedik emeletre, és az ott lakó máris a könnyen szerzett pénz boldog


birtokosának érezheti magát.

Amikor egyeseknek már káprázni kezdett a szemük a sok szívecskétől (és feltehetőeg elegük lett a butaság tobzódásából), megszervezték az ellenkampányt. Egy honlap fel is vállalta az anti-maggi életérzés terjesztését, plakátjukra pedig a piros szívecske közepébe új szlogen, a Muie! (geci!) szó került."Személy szerint én megtöltöttem a lakásomat a Muie felirattal, de nem azért, hogy egymillió euró értékben nyerhessek gecit, hanem mert egyszerűen nem bírom nézni, hogy a románok annyira kétségbeesetten szeretnének semmittevéssel pénzhez jutni" – idéz az egyik emailből a honlap.


A honlap ellen-plakátolásra

biztatja a szimpatizánsokat, a piros szívecskében foglalt Muie felirat pedig .pdf formátumban le is tölthető az oldalról. Már csak nyomtatni és ragasztani kell, hogy igazi médiapartizánnak érezhessük magunkat. Ezenkívül várják az ellenplakát-ragasztási akciók képes bizonyítékát, jelzendő, hogy egyre dagad a mozgalom.


A fotóalbum egyelőre öt helyszínről gyűjtött be bizonyítékokat.

“A napokban nekem is megfordult a fejemben, hogy Geci Maggi! Hogy miért? Mert elegem lett abból, hogy a románok azzal akarnak 1000 dollárt keresni, hogy bámulnak ki az ablakon. A pénzért meg kell dolgozni, nem hull olyan könnyen az ölünkbe. Ezért a szíves engedélyetekkel megváltoztatom a .pdf-et, és beleírom az utálatos Maggi szót is” – írja az egyik radikális.Az ötletre mi is felkaptuk

a fejünk, és elgondolkodtunk, mit írnánk rá az általunk tervezett ellenplakátra. Az ellen-maggi szívecskék tőlünk is szabadon letölthetők, bátrabbak a saját ablakukba ragasszák – félénkebb természetűek próbálkozzanak a szomszédéval! Aztán fotózzák le, és küldjék be a képet az anti-maggi oldalra! (tare@taredisco.ro)
Letöltés itt:
>> murok
>> mulya
>> marha
>> mamád
>> magdi
>> markó

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS