2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MOL-kút robbant Kolozsváron – senki sem sérült meg

Sipos Zoltán 2005. február 16. 18:19, utolsó frissítés: 18:04

#b#Nem gyúlt ki#/b# a Hajnal negyedben levő MOL-benzinkút: az első latolgatások szerint gáz robbanhatott az üzletben. A kutak és a tartályok is épek, a munkavédelem szerint technikai hiba, nem mulasztás történt.

Robbanás miatt tönkrement az egyik kolozsvári MOL-kút bevásárlórészlege és személyzeti öltözője. A baleset a Hajnal negyedbeli kútnál körülbelül fél négykor történt, miközben a benzinkút tartályaiba az utánpótlást szivattyúzták át egy tartálykocsiból – tudtuk meg Csog Évától, a magyar olajipari vállalat romániai PR-vezetőjétől.

A robbanásban senki sem sérült meg, az üzlet falai is épek, csak a kirakatban levő áru ömlött ki az utcára. Valószínűleg műszaki hiba okozta a detonációt – a biztonsági rendszer miatt nem lobbant lángra sem a kút, sem az épp szivattyúzott üzemanyag.A lezárt, majd kordonokkal körülvett területet érkezésünkkor már épp szemrevételezték a MOL képviselői, a tűzoltók illetve a hatóságok. Mint megtudtuk, egyelőre csak feltételezések vannak a robbanás okaira vonatkozóan – ha megvannak a vizsgálat eredményei, azokat a MOL sajtóközlemény formájában közzéteszi.

Az első latolgatások szerint gáz robbanhatott: ezt a variánst a tűzoltók és a Munkavédelmi Hivatal képviselője is alátámasztotta. Ez utóbbi azt is megerősítette, hogy valószínűleg technikai hiba, nem pedig mulasztás miatt történt a baleset.A gáz a plafon és az álmennyezet közt gyűlhetett össze, majd egy szikra következtében robbant. Egyelőre nem tudni, milyen gázról lehet szó, ahogy azt sem, hogy mi szikrázhatott. Ezt a hipotézist erősítheti meg az, hogy a robbanás szemmel láthatóan a helyiség felső részét rongálta meg: az álmennyezet szakadt le, illetve a kirakat hőszigetelő ablakai törtek be – az áru nagy része a polcokon maradt.

Az üzletben a robbanás pillanatában hat személy tartózkodott: egyikük sem sérült meg, legfeljebb sokkot kapott – tudtuk meg. A tartálykocsit azonnal evakuálták, az anyagi károkról egyelőre nincs becslés.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS