2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Milyen Erdély, ha turisztikai applikációkon keresztül nézzük?

szerk. 2021. december 03. 12:26, utolsó frissítés: 12:26

Bár több ilyen applikációt is ismerünk, számítunk a ti segítségetekre is abban, hogy kiderítsük!


Ha azért kattintottál, mert azt hitted, hogy egyből választ kapsz a címben szereplő kérdésre, akkor ki kell ábrándítsalak: sajnos mi sem tudjuk még, de szeretnénk megnézni. Nincs más dolgotok, mint ha ismertek egy applikációt, amely erdélyi túrákat, turisztikai látványosságokat ajánl, akkor írjátok meg nekünk az eletmod@transindex.ro címre, vagy hozzászólásban a bejegyzés alatt, és tegyétek hozzá, hogy miben találjátok különösen jónak és használhatónak. Mutatunk is néhány példát, hogy melyekről tudunk már:

Travel To Transilvania

Elsősorban természeti látványosságokat ajánl, de a fontosabb kulturális örökségeket is megemlíti, kezdve a segesvári vártól egészen a Peleș-kastélyig, ami igaz, hogy már nem Erdély, de mindenképp Románia egyik fő látványossága.

"Minden, ami Erdély és Székelyföld! Csodás tájak, kalandos túrák, gyönyörű vízesések a Kárpátok bérceiben. Ha magad mögött szeretnéd hagyni minden gondodat és szeretnéd a friss hegyi levegőt beszívni mélyen a tüdődbe. Ha csak a szellő lágy simítását akarod érezni arcodon. Ha gyönyörű, vad és érintetlen tájakra, kalandokra vágysz, akkor tarts velünk. Ha egy csúcs tetejéről szeretnél végig nézni a világunkon, ha csak a patakok csobogását, a szél süvítését hallanád szívesen, túrázz velünk. Ez az applikáció azért jött létre, hogy segítsen neked átélni ezeket az élményeket" - írják az applikáció leírásában.


Go Transylvania útikalauz

"A goTransylvania az első, teljes Erdélyt lefedő turisztikai alkalmazás, amelynek célja az utazókat segíteni és az itt élőket informálni leírások, térképek, képek és elérhetőségek révén. Alkalmazásunk folyamatosan frissül és bővül. Látogasd meg Erdély csodáit, hagyományait, örökségét egy alkalmazás segítségével, amely azért lett fejlesztve, hogy társad legyen a kiránduláson. Izgalmas zarándokutakat ajánl az építészeti értékek, természeti jelenségek és csodálatos titkos helyek világában, amelyek nem túl ismertek, de megéri felfedezni őket, ha érdekel az ökoturizmus, a vadon vagy minden olyan tapasztalat amely őszinte élményt kínál" - írják az applikáció leírásában. Ebben kevésbé hangsúlyosak a természeti látványosságok, mint ez előbb bemutatottban, helyette más élményeket kínál, kezdve a pityókás házikenyértől egészen a székelyföldi borvizekig.

Visit Covasna

Említhetnénk akár a Visit Hargitát, illetve a Visit Marost is, de most csak a Visit Covasnát töltöttük le.

"A Visit Covasna County a régió turisztikai látványosságait, érdekességeit mutatja be. A 3 nyelvű alkalmazás széleskörű információkat nyújt szállásról és gazdag gasztronómiai kínálatunkról, szabadidős lehetőségekről, eseményekről és különböző turisztikai szolgáltatásokról. Meghívjuk mindazokat, akik szeretnék felfedezni a Kúriák földjét, festői tájakkal körülölelt épített örökségünket, ősi hagyományainkat és napjainkban is élő népi mesterségeinket. Az alkalmazás online és offline egyaránt ingyen használható, a felhasználók interaktív és felhasználóbarát módon navigálhatnak illetve menthetik el a kedvenc helyszíneket továbbá ötleteket gyűjthetnek a testreszabott utazásaik létrehozásához" - írják az applikáció leírásában.

Értelemszerűen Kovászna megye látványosságait és szolgáltatásait ajánlják, kezdve a zabolai Mikes-kastélyban kialakított szállótól egészen a rétyi nyírig. Első látásra sokkal turizmus-centrikusabbnak tűnik, nem csak megmutatni akarja Háromszéket, hanem arra is ösztönzi őt, hogy minél többet költsön a területen.

Szóval, ha még ismertek hasonló applikációkat, akkor itt az idő, hogy megosszátok velünk egy levélben vagy egy hozzászólásban! A begyűlt információk alapján pedig egy bővebb összeállítással térünk majd vissza.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS