2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétéves kisdiák is nyert a képzőművészeti pályázaton

szerk. 2005. január 07. 15:13, utolsó frissítés: 14:40

153 pályázó több mint 300 alkotásából válogatta ki egy háromtagú zsűri a legjobbakat. A pályázaton rajz, grafika, akvarell, metszett, kisplasztika, számítógépes animáció és még számos más műfaj résztvett.


Megszületett a Médiabefutó 2004 országos tehetségkutató képzőművészeti pályázatának eredménye. Rajz, grafika, akvarell, metszet, kisplasztika, fafaragás, fotó, design, textil, számítógépes animáció, számítógépes grafika egyaránt érkezett be az RMDSZ által szervezett versenyre. A zsürinek 153 pályázó több mint 300 alkotásából kellett választania.

A zsűri négy kategóriába sorolta a műveket: az életkor volt a szempont (13 éven aluliak és 13-18 évesek) illetve a képzés (művészeti képzésben részesülők és műkedvelők), és több különdíjat is kiosztott.


A 13 év fölötti műkedvelők

kategóriájában az első díjat az erdőszentgyörgyi Páll Sándor nyerte Monokrom árnyalás című művével, második helyezett a szintén erdőszentgyörgyi Szőcs Bernadett lett Csendéletével. Ebben a kategóriában a nyerteseken kívül Szilágyi Anett (Szatmár), Toth Szilárd (Csíkszereda), Ludescher Bernadett (Mezőfény), Kovács Csaba (Mezőfény) és Kotró Karola (Gyergyószentmiklós) alkotásai keltették fel a szakemberek figyelmét.

A 13 év alatti műkedvelő

kategóriában a gyergyócsomafalviak vitték el a babért, az első a 11 éves Balla Krisztina lett, Színkeverés című festményével, a második a 12 éves Barabás Zsuzsa Falu című képe lett.

András Lóránt (Gyergyócsomafalva), Balog Boglárka (Szatmárnémeti), Baróti Henrietta (Gyergyócsomafalva), Herman Róbert (Szatmárnémeti), Fischer Anasztázia (Mezőfény), Farkas Melinda (Gyergyócsomafalva) és Gáll Zoltán (Gyergyószentmiklós) alkotásait értékelte még a zsűri.

A 13-18 éves, művészetis

osztályt végző pályázók közt a 13 éves, gyergyószentmiklósi Kotró Karola Tájkép kúttal című műve érdemelte ki az első díjat, második osztálytársa, Kádár Szilveszter lett, Az úton című képpel. A szintén gyergyószentmiklósi Fülöp Imola dicséretet érdemelt ebben a kategóriában.

A 13 éven aluli “profik”

közül a zsűri a 12 éves, gyergyószentmiklósi Gyulai Helga Öreg fa című festményét találta a legjobbnak, a második a 11 éves Hideg László lett, szintén Gyergyóból, a Tél című képével.

A hétéves, gyergyószentmiklósi Szász Ferenc Vakáció a hegyekben című alkotásával dicséretet kapott. A kategória legjobbjai közt még Paizs Andrea (Gyergyószentmiklós), Portik Timea (Gyergyószentmiklós), Bajkó Csilla (Gyergyószentmiklós), Kozma Péter (Gyergyószentmiklós) és Benedek Csilla (Gyergyószentmiklós) nevét kell megemlíteni.A zsűri két különdíjat is kiosztott, Animáció kategóriában a 13 éves csíkszentdomokosi Kosza Arnold Befejezetlen című, valóban befejezetlen számítógépes animációja érdemelte ki ezt, Szobrászat kategóriában a 12 éves nyárádkarácsonyi Nemes Loránd agyagfigurái győzték meg a szakembereket.A díjakat a Communitas Alapítvány ajánlotta fel, amelyeket a nyertesek (1.és 2. hely, valamint a két különdíjas) a megyei, vagy területi RMDSZ-irodákban vehetik át, január 15 után.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS