2023. szeptember 21. csütörtökMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A leghaszontalanabb és leggonoszabb karácsonyi meglepetések

Zágoni Bálint 2004. december 20. 17:51, utolsó frissítés: 17:33

Néha megtörténik, hogy nem csak kedveseinket kell meglepnünk karácsonyi ajándékkal, hanem azokat a személyeket is, akik miatt év közben mindig az út túlsó oldalát választottuk. Íme egy pár ötlet a #b#revansra#/b#.


A "vén motoros télapó" alkalmas ajándék konzervatív személyek számára. Nyugalmi állapotban harley davidsonos stílusban szorítja a hinta rénszarvas nyaka köré tekert gyeplőt, arcán téboly enyhe jelei mutatkoznak. Bekapcsolva a rénszarvast, a télapó eszeveszett rángatózásba kezd, mialatt cukrosbácsis hanghordozással karácsonyi dalt énekel. A romantikus lelkűeknek megvásárolhatjuk a télapót velencei gondolás kivitelezésben is, mindössze 195.000 lejért.Az egyszerűen "3K"-nak keresztelhető baba kitűnő ajándék minden gyermek számára, mivel kortól és nemtől függetlenül egyformán élvezhetetlen. Valószínűleg ez volt a koncepció is, hiszen a kalóz, a kommandós és a kedves kislány alakját próbálták egy figurába önteni.

Kislányra utal a vékony szemöldök, nagy szemek és gömbölyded arc, kalózra a szemellenző, a pipa és a halálfej, míg kommandósra a gépfegyver, kézigránát és a terepszínű bohócsapka. A négyszázezer lej fölötti baba végtagjai azonban nem mozgathatóak, hanem maguktól bicsaklanak jobbra-balra, ha bekapcsolod.

Az angyalkás gyertyatartók és szobrocskák is alkalmas ajándékok ellenségeink számára. Egyesek önmagukban annyira giccsesek, hogy az ember szégyellné kitenni őket lakásába, de amúgy is maximum két hétig őrzik meg aktualitásukat, január közepén nincs miért pajkos puttókat tartsunk a szobában.

A 39.000 lejes üzletek kíváló bevásárlóhelyszínek, egyrészt azért, mert mi kevés pénzből megúszhatjuk az ajándékvásárlást, másrészt, mert biztosak lehetünk abban, hogy az általunk vásárolt meglepetés, ha elemmel vagy árammal megy, nem fogja két hétnél tovább bírni a strapát. (Az üzletben pedig nem cserélik ki az eladott árut.)Az egyik leggonoszabb ajándék, amit ilyen üzletből vásárolhatunk, az a 39.000 lejes fényképezőgép. Az elgondolás, ami egy ilyen ajándék mögött áll, a következő: mi kiadunk ugyan negyvenezret, de ha az illető használni is akarja a szappantartót, közel százezret kell lepengessen egy valamire való filmért. Nem beszélve arról, hogy a masina csak a szabadban, napsütéses időben működőképes, már ha nem romlik el a film befűzése közben.

Ötlet szintjén megemlíthetőek a következő 39.000-es ajándékok is: elektromos orr- és fülszőr eltávolító, hőmérős elemlámpa vagy kínai határidőnapló.A karácsonyfadíszek külön kategóriáját képezik a téli bevásárlásoknak. A fenti képen az általunk felfedezett legvisszataszítóbb karácsonyfaégő tekinthető meg. A műanyagcsillagokat akkorára méretezték, hogy két méternél alacsonyabb fa ágai nem bírják meg, emellett csak kék, sárga, zöld és piros színekben világítanak, és a csillagok úgy rondák, ahogy vannak.

Persze ne felejtsük el, hogy karácsony a szeretet ünnepe, és még mindig vásárolhatunk egy kiló narancsot az illetőnek.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS