2024. április 16. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A könyvek és a zene kedvelői – ismerjétek meg a Mosolyházból Alexát és Istvánt is! És ne feledjétek a mai könyvbemutatót!

2020. november 26. 10:06, utolsó frissítés: 10:06

A mikolai fogyatékkal élők központjának kedvezményezettjeit bemutató sorozatunk utolsó részéhez ért: ennek két szereplője Alexa és István, akiknek több közös hobbijuk is van.


Ahogyan már biztosan értesültetek, rendkívüli online könyvbemutatóra vállalkozott a Transindex, Kompasz Alexandra Krisztina, azaz Alexa kötetét mutatjuk meg nektek a Transindex Facebookján.

Közzétette: Transindex.ro – 2020. november 18., szerda


Alexáról azt kell tudni, hogy autista és arról írt, hogy milyen az ő világa, miként látja a környezetét, mit szeret, mit nem. Tippeket ad autistáknak és családjuknak, a velük foglalkozóknak arra nézve, hogy miként érdemes viselkedni, milyen zenét ajánlott hallgatni, milyen műsorokat ajánlott nézni, mit jó enni-inni egy autistának.

Az online könyvbemutató előtt azonban kedvcsinálóként nemcsak Alexát szeretnénk bemutatni, hanem annak a háznak a lakóit, ahol Alexa is rengeteg időt tölt. Három éve látogatja a szerző a Noé Partium Egyesület Mosolyház nevű nappali foglalkoztató központját, ahol több hozzá hasonló fiatal felnőttel foglalkoznak a szakemberek. Tízen vannak összesen, pár mondatos történetekben villantjuk föl mindegyiküket, hogy mire elérkezik a könyvbemutató időpontja, lássák, ismerjék meg a teljes csapatot. Öt kis történetet teszünk közzé, naponta egyet, így a könyvbemutató időpontjáig már a mosolyház minden lakójáról tudni fogtok valamit.5. Alexát és István egyaránt érdekli a zene és a sztárok világa

Erbhart István 39 éves, csendes, magába forduló, nehezen oldódik fel társaságban. Fontos számára a kiszámíthatóság, a névnapok, a jeles napok követése az egyik kedvenc feladata. Szeret társasjátékozni, az „Ember, ne mérgelődj" minden körülmények között a legkedvesebb időtöltése. Örömmel másol szövegeket ki könyvekből. Sok mindent tud a népszerű együttesekről, szereti és ismeri a zenéjüket.

Kompasz Alexandra 25 éves, a Mosolyházban többnyire kézimunkázni szokott - gyönyörű keresztszemes varrottasokat készít. Sokat olvas, nagyon érdeklik a rocksztárok és a rockzene, és imádja a kutyákat. Az olvasás mellett ír is, amint ez fentebb is kiderült. A mai könyvbemutatón többet is meg lehet majd tudni róla, ne maradjatok le a ma 18 órától kezdődő eseményről!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS