2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hibák, amelyeket érdemes elkerülni költöztetésnél

fizetett hirdetés 2020. augusztus 10. 18:07, utolsó frissítés: 18:07


A költöztetés egy nagyon stresszes és fárasztó procedúra, melybe ha egy kis hiba is becsúszik, akár le is döntheti az előre átgondolt terveket. Szerencsére hivatásos költöztető cégként tudjuk, hogy milyen hibákat kell kiiktatni a zökkenőmentes költöztetés végrehajtásához.

Sajnos a költöztetés folyamán bármikor előfordulhat, hogy a szállítani kívánt tárgyai megsérülnek. Erre az eshetőségre viszont érdemes előre gondolni, mivel így komoly anyagi károktól szabadulhat meg. A költöztető cégeknek általában szokott lenni biztosításuk, de az nem azt jelenti, hogy bármelyik eszközének sérülését meg lehet téríteni belőle. Továbbá még érdemes a saját biztosítójánál is érdeklődni ezzel kapcsolatban. Ha viszont úgy érzi, hogy nincsen elég biztosítása, amellyel lefedhetné az esetleges károkat, mindenféleképpen ajánlatos kötnie egyet.

Valószínűleg az ön házában is rejtőznek évek óta kihasználatlanul álló tárgyak, melyeket mondhatni csak porfogónak tárol. Költöztetés előtti pakolás során pedig könnyen megeshet, hogy ezeket a fölösleges dolgokat is bepakolja, esetleg a költöztető cégre bízza a pakolást, akiknek azt mondja, hogy nyugodtan bedobozolhatnak mindent. Több dolog pedig több dobozt is jelent, ami általában több költséggel is jár. Ezen felül pedig a kicsomagolás is több időbe fog kerülni. Ezért ajánljuk a takarítás elvégzését még csomagolás előtt, így a felesleges tárgyakat még oda tudja adni családtagjainak, barátainak, esetleg el tudja adományozni őket.

Egy nagyon okos ötlet egy úgymond "túlélő készlet" bepakolása a költöztetés utáni első napra. Ebbe a csomagban csak is a legfontosabb dolgokat érdemes tenni. Ide tartozik a WC papír, törölköző, szájhigiéniai termékek, szappan, váltóruha, gyógyszer, olló, elemlámpa.


A költöztetés előtti 1-2 napban érdemes leellenőrizni minden szobát, szekrényt, hogy nem e maradt bármi is bennük. Ez a lépés azért fontos, mert több ellenőrzés után valószínűleg megbizonyosodhat arról, hogy nem hagyott ott semmit szeretett tárgyai közül. Másik részről pedig a szekrények leellenőrzése segít elkerülni az esetleges sérüléseket, ha bármi maradna a szállítani kívánt bútorzatban.

A csomagolás egy időigényes feladat, így nem elég egy pár óra az elvégzéséhez. A pakolásra szánt kevés időtartam általában stresszhez vezet, amely el is kerülhető egy jól megtervezett csomagolási tervvel. A terv elkészítésénél érdemes a realitás talaján maradni. Egy 1-2 szobás otthon esetében 2 vagy 3 nap csomagolásra, egy 3-4 szobás otthon estében pedig nagyjából 5 nap csomagolásra van szükség.

Bár könnyen gondolhatja úgy, hogy egy költöztető cég megbízása jóval drágább, mint saját magának elvégeznie a költöztetést, ez azért nem teljesen így van. Bár tény, hogy olcsóbban is ki lehet hozni egy költöztetést, ha egymaga végzi az ember, de nem minden szempontból éri meg. Többek között így saját maga kell megtervezze a költöztetés minden lépését, maga kell megoldja a szállítást, illetve saját és dolgai biztonságának a szempontjából sem a legelőnyösebb döntés ez. Ha viszont mégis úgy határozna, hogy saját maga tervezné, és oldaná meg a költöztetést, akkor is mindenképpen ajánljuk család, barátok segítéségének a kérését legalább a költöztetés napján a szállításban.

Habár ez a hiba nem teljesen a költöztetés folyamatához kapcsolódik, de a lakcím megváltoztatásának elhanyagolása gyakori hiba, mely ahhoz vezet, hogy a levelei a régi címére fognak érkezni. A megoldás viszont elég egyszerű. Csak menjen be a postára, jelentse be, hogy megváltozott a lakcíme, és a probléma el is van hárítva.

Érdemes utánajárni még a csomagolás megkezdése előtt, hogy a költöztetést végző cég mit nem szállíthat el a törvény előírásai szerint. Többek között veszélyes anyagokat, állatokat, robbanószereket, pénzt, ékszereket, gyógyszereket, romlandó ételeket.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS