2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Érték és Minőség Nagydíjjal tüntették ki a Petry szárított húskülönlegességeket!

hirdetés 2018. szeptember 14. 10:18, utolsó frissítés: 2018. szeptember 20. 15:55

A Petry cégcsoport 2018-ban három kategóriában pályázott az Érték és Minőség Nagydíjra, és mindhárom pályázata elnyerte a tanúsító védjegyet. (x)


Idén először, 47 főkategóriában hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot, amely az 1998-ban bevezetett és 20 éven át meghirdetett Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy tradícióira épülve képviseli a kimagasló minőséget, Magyarország határait is átlépve.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Petry cégcsoport 2018-ban három kategóriában pályázott az Érték és Minőség Nagydíjra, és mindhárom pályázata elnyerte a tanúsító védjegyet! Az első kategóriába tartoznak az erdélyi szárított húskülönlegességek, a szárított sertéssonka, a speck, a szárított sertés has, a szárított fehér karaj és a szárított növendékhátszín. Ezek a termékek kizárólag természetes alapanyagokból, natúr fűszerek felhasználásával, teljes mértékben kézzel készülnek, az eredeti, 1879-es családi receptek alapján. Érték és Minőség Nagydíjjal tüntették ki továbbá a Petry Királyleánykát és a Petry Bisztró Grill&Wine éttermet. Köszönjük szépen!” - Petri Zalán Endre, a Petry Cégcsoport alapítója.

A védjegyről:

"Az elmúlt évtizedek alatt sokat változott a gazdasági helyzet, megnőttek az exportlehetőségek és az export törekvések egyaránt. Növekvő igény mutatkozik, olyan megkülönböztető jelekre, védjegyekre, amelyek inkább a kiemelkedő teljesítményekre hívják fel a figyelmet“ - emelte ki Bardosán Sheila Tímea, a Petry Cégcsoport marketing igazgatója.


A pályázat kiírói és támogatói ez új minőségtanúsító védjegy megalapításával és működtetésével adnak nagyobb lehetőséget azon vállalkozásoknak, akik termékük magas minőségének hangsúlyozásával akarnak kitűnni a hazai és nemzetközi termék-kavalkádból. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy a kiválóságot fogja képviselni a mai kor követelményeinek megfelelően az ősi tradíciókra alapozva.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegyet elnyert termékek és szolgáltatás:

Az erdélyi szárított húskülönlegességek: Alapul az eredeti, 1879-es családi receptes könyv szolgál. A termékcsalád előállításához nagyon sok időre és kísérletezésre, valamint szakemberek kétkezi munkájára volt szükség. Az ínyencek számára ideális falatokként szolgálnak, nem csupán a családi konyhában, hanem a különböző események, italkóstolók alkalmával is. Az egyedi termékcsalád gyerekkorunk ünnepi sonkájának íz világát idézi elő, amelyek nem csak téli szezonban, hanem egész évben hozzáférhetőek.

A Petry Bisztró Grill&Wine a marosvásárhelyi Rákóczi-lépcső alatt lévő sarokházban kapott helyet, amely épület a Petry család számára több okból kifolyólag is nagyon különleges. Az épület utcára néző oldalát üzletté, a hátsó részt pedig feldolgozóegységgé alakították, majd néhány évvel ezelőtt ebben az ingatlanban létrehoztak egy egyedi és különleges helyet, ahol a vásárlók friss, helyi termékeket, jó alapanyagokat találhatnak, gyorsan kiszolgálják őket, és kellemes a környezet. Nagyon fontosnak tartják, hogy helyi alapanyagokat és szezonális zöldségeket használjanak ételeikhez. Az ételek különleges íze a faszénnel működő Josper kemencének köszönhető, amely segítségével a nyers termékből, hagyományos aromájú, tökéletes textúrájú, szaftos fogások készülnek.Királyleányka: erdélyi őshonos, arany testű leány, kinek illata, mint gyümölcsfa virága, citrusos csókjával sertés sültet kínálja. A hagyományos módszerekkel készülő Királyleányka származási helye az Erdély szívében található Küküllő mente. A származási helyen megtermett Királyleányka borszőlőt használják a gyümölcsfavirág illatú félaromás fehér bor előállításához. A helyi borszőlő felvásárlása révén támogatják a helyi termelőket és a kistérségi gazdaságokat. Céljuk, hogy a Küküllő menti Királyleányka visszanyerje régi hírnevét, és ismét felvirágozzon a kistérségi borászat és szőlőtermelés.

A Petry cégcsoport nyertes termékei és szolgáltatása büszkén viseli az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegyét.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS