2020. november 26. csütörtökVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Jelentkezz az első Erdélyi Sajtmustrára!

hirdetés 2018. július 23. 16:50, utolsó frissítés: 16:51

A Petry Látványműhely és Múzeum szervezésében kerül sor az első Erdélyi Sajtmustrára 2018. szeptember 14-én. (x)


Tehén, kecske, juh vagy bivaly? Érlelt, gyúrt, zsíros, zsírszegény, friss, lágy, krém vagy száraz? A Petry Látványműhely és Múzeum szervezésében kerül sor az első Erdélyi Sajtmustrára 2018. szeptember 14-én a látványműhely udvarán és a marosvásárhelyi Rákóczi lépcső alatti kisutcában.

Legtöbbször nem is gondolunk bele, hogy mennyi féle sajt közül választhatunk, szeptemberben viszont alkalmunk lesz Marosvásárhelyen, számos sajtkészítményt egy helyen megtalálni, megkóstolni és beszerezni.


Erdélyben egyre erősödik a minőségi, kézműves technikával készülő sajttermelés,

amely egy újabb terület, amire büszkék lehetünk. A szervezők elsődleges célja, hogy megteremtsék a termelők számára a lehetőséget termékeik népszerűsítésére, értékesítésére. A helyi termelők által készített finomságokat nem csupán azért érdemes előnyben részesíteni, mert egészségesebbek, mint a legtöbb importált termék, hanem mert ez által hozzájárulhatunk a helyi gazdaság fejlődéséhez is, amiért mindannyian felelősek vagyunk.Az egynapos rendezvényen a régió különböző területeiről érkeznek a hagyományos, kézi technikával dolgozó sajttermelők, akik a termékeik értékesítése mellett különböző interaktív programokkal, műhelymunkákkal is színesítik majd a programot. A sajttermelők jelentkezését a pr@petry.ro email címen várják a szervezők.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS