2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyárádmente Fesztivál: új találkozási pont az erdélyi fesztiválpalettán

hirdetés 2018. július 18. 13:04, utolsó frissítés: 13:39

Változatos programkínálat, élmények és érdekességek minden korosztály számára, felhőtlen kikapcsolódás és szórakozás – ezt ígéri a látogatóknak az idei Nyárádmente Fesztivál.


Az idei Nyárádmente Fesztiválra július 25. és 29. között kerül sor Nyárádszeredában és környékén. Találkozzunk itthon, hirdeti a rendezvény plakátja, hiszen a szervezők minden környékbélit és elszármazott nyárádmentit hazavárnak az 5 napos rendezvénysorozatra.Kicsiknek élmény, nagyoknak öröm

Számtalan programmal várják a látogatókat idén. A rendezvény első napján, július 25-én Nyárádszeredában nagyvásár nyitja meg kapuit, és ugyancsak ekkor indulnak a gyerekprogramok is: a Deák Farkas Általános Iskola udvarán légvárak várják a kicsiket.
Szintén a fiatalabb korosztályt szólítja meg a július 23-28. között szervezett Lovastábor. A Pászka Lehel vezetésével zajló program helyszíne a jobbágyfalvi Tündér Ilona panzió. A szervezők kis- és általános iskolások jelentkezését várják, 9 éves kortól. A lovastáborban elsajátított készségek bemutatójára július 28-án, 16 órai kezdettel a Butyurka Tanyánál kerül sor.Július 27-29. között a Gézengúzok Gyerekfesztivált szerveznek a nyárádszentlászlói Pásztortűz panzióban. Jegyeket vásárolni lehet elővételben a Nyárádmente Kistérségi Társulás nyárádszeredai irodájában, telefonon 0745-098-766-os telefonszámon, valamint Nyárádmente Kistérségi Társulás Facebook oldalán.

Kultúra és bor, a legjobb páros

A Nyárádmente fesztivál egyik állandó pontja a Testvértelepülések borudvara, amely csütörtöktől vasárnapig várja a látogatókat a nyárádszeredai polgármesteri hivatal előtti téren. A kiváló borkülönlegességek kóstolgatása mellett a látogatók élvezhetik a gazdag kulturális kínálatot: a városi könyvtárban csütörtökön, július 26-án 11 órától kerül sor Sándor Szilárd és Wagner Péter könyvbemutatójára és kiállítás-megnyitójára, pénteken, július 27-én 18 órától a Bekecs Néptáncszínház Ember az embertelenségben című előadását lehet megtekinteni a helyi kultúrotthonban. Vasárnap 17 órakor a főszínpadon kezdődik a III. Nyárádmenti Néptánc-találkozó, Táncol a Nyárádmente címmel.

A sport tiszta egészség

A sport rajongóinak is érdemes kilátogatniuk a Nyárádmente Fesztiválra, hiszen a szervezők számukra is sok izgalmas programot kínálnak. Szombat lesz az igazi sportnap: ekkor kerül sor a foci, kézilabda, taekwondo vagy teqball megmérettetésekre, de ekkor lehet megtekinteni a terepbicikli versenyt, valamint a fesztivál egyik fénypontjainak ígérkező autós ügyességi versenyt, majd a vasárnapi off-road vetélkedőt, amely a helyi gát mellett rajtol 10 órától. A kevésbé sportos fesztiválozók sem fognak unatkozni, nekik szombaton érdemes ellátogatni a polgármesteri hivatal udvarán berendezett Ifjúsági Udvarba.Szórakozás mindenekfelett

A fesztivál programjából nem hiányozhatnak a koncertek, amelyek között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. A buli már csütörtökön indul a főtéri nagyszínpadon, a 4S Street, valamint a Maszkura és a Tücsökraj fellépésével. Pénteken a Rocksuli bemutatkozását Nagy Feró és a Beatrice fellépése követi. Aki a magyar rock óriása után is bulizna még, benézhet az Ifjúsági Udvarban szervezett retró bulira is. Szombaton Kiss Kata tartja a bemelegítőt a nagyszínpadon, majd színre lép Kowalsky meg a Vega, akinek a fellépése garantáltan megmozgatja majd mindenki tánc-izmát. Vasárnap igazi érdekesség, a Retro Fanfár koncertje várja a látogatókat a nagyszínpadnál, majd a végső akkordokat a fesztivál utolsó szereplője, a Bagossy Brothers Company szolgáltatja. A gyergyószentmiklósi sikercsapat fellépését látványos tűzijáték követi, amely minden bizonnyal méltó megkoronázása lesz a Nyárádmente Fesztiválnak.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS