2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hiába hódit a fitneszkultúra - egyre több az elhízott a fejlett világban

X. 2018. június 20. 17:13, utolsó frissítés: 17:16

Már minden hatodik kisgyerek túlsúlyos, és egyre rosszabbak az arányok.


A mai modern és rohanó világban sajnos egyre több ember erősíti az elhízottak táborát. Felmérések szerint manapság már túlzás nélkül minden hatodik kisgyermek már a túlsúlyosak közé tartozik. Az elmúlt néhány évben pedig a számok egyre csak nőnek és nőnek. Az elhízottak aránya az Egyesült Államokban, Új-Zélandbon, Mexikóban a legmagasabb, ám ezek után rögtön jön a sorban Magyarország is, hiszen nálunk is igaz az a tény, hogy a lakosság legalább 30%-a túlsúllyal rendelkezik. Ahogy közeledik a nyár, egyre többen határozzák el magukban, hogy idén igenis tenni fognak azért, hogy ne kelljen elkerülniük a strandokat és ők is jól érezzék magukat rövid ruhákban. Ám egyre több ember adja fel néhány hét elszántság után ezt az egészet és végül eltolják a fogyást „majd jövőre”.

Az egészséges életmód fontossága

Természetesen nem csak azért fontos a fogyás az ő számukra, hogy jól nézzenek ki a kedvenc bikinijükben. A túlsúly nagyon rossz hatással van az egész szervezetükre. A folyamatos súly cipelés megterheli a lábakat és az ízületeket és a túlsúly rengeteg komoly betegséget tud előidézni. Az egészséges életmód 2018-ban már egészen divatossá vált, ha szabad ilyet mondani. Sokan úgy tartják, a fogyókúra nevéből is adódóan az ember mindvégig tudja azt, hogy csak egy kúráról van szó, mely egyszer úgyis véget ér és akkor újra mindenki azt ehet, amit szeretne. Ilyenkor, persze ha sikerült is leadni pár kilogrammot, nagyon rövid idő alatt visszamennek azok a kilók, vagy még több is.
Ezért sokan azt tartják jónak, ha nem különböző divatos fogyókúrákba kezdünk bele, hanem életmódot váltunk. Az életmódváltás elhatározás kérdése. Ilyenkor minden élelmiszerünket lecserélünk valami egészséges alternatívára és megpróbálunk minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. Az egészséges életmód egyik alap szabálya az, hogy sokszor étkezzünk és sose várjuk meg azt, hogy farkas éhesek legyünk. A napi ötszöri egészséges és változatos étkezés már segíthet abban, hogy meginduljanak azok a fránya plusz kilók.

A rendszeres mozgásnak köszönhetően hamar elindul a fogyás!Természetesen nem elég csak az étkezésre odafigyelni, hiszen az egészséges életmódhoz a rendszeres mozgás is hozzátartozik. Hazánkban is egyre népszerűbbek a konditermek, ahol nem csak súlyzós edzésekre, de csoportos tréningekre is lehetőség nyílik, ahol főleg a kezdők tudják bátorítani egymást. Nagyon fontos, hogy találjuk meg azt a mozgásformát, melyben jól érezzük magunkat, melyhez van kedvünk és nem megterhelő számunkra. Nem mindenki szeret futni és nem mindenkinek való a Zumba se, lehet nekünk a trambulin kell, vagy a tollaslabda.

Viszont mindenkinek való a rendszeres mozgás és erre az egyre modernebb és egyre újabb edzőtermek lehetnek segítségünkre. Kezdőként az a legjobb, ha felkeresünk egy profi személyi edzőt, mellyel nem csak az edzésünkről, de az étkezésünkről is tudunk beszélni. Ő megmutatja azt is, hogy az edzés közbeni gyakorlatokat és mozdulatokat, hogy tudjuk helyesen elvégezni, úgy, hogy az a leghatásosabb legyen és így el tudjuk kerülni az esetleges sportsérüléseket is. Ha pedig a konditermi több hónapos bérletet nem engedhetjük meg magunkat, akkor keressünk fel olyan szabadtéri edzőparkokat, melyeket teljesen ingyen tudunk használni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS