2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mozgalmas lesz a hétvége a Petry Látványműhely és Múzeumban

hirdetés 2018. május 15. 13:21, utolsó frissítés: 2018. május 17. 09:28

Május harmadik hétvégéje számos programot hoz a marosvásárhelyiek számára. (x)


A művelődni vágyóknak a Múzeumok Éjszakája kétnapos programsorozata nyújt számos lehetőséget a kikapcsolódásra, mint a Local Farmers’ Market, de lesz vásár a vársétányon is, ahol egész hétvégén várják a látogatókat.Május 18-án, a Local Farmers’ Marketen a vásárlóknak ismét lehetősége nyílik egészséges, helyi termékeket beszerezni, mint például a finomabbnál-finomabb kézműves sajtok és hentes termékek, szemet gyönyörködtető ékszerek, vagy illatos szappanok, teák, fűszerek stb.A Local Farmers’ Market igazi családias hangulatot varázsol minden hónap harmadik péntekén a Rákóczi lépcső alatti kisutcába. Sok látogatónak ez az alkalom nem csupán vásárlási lehetőséget nyújt, hanem baráti, családi programként is szolgál.

Május 18-19-én kerül megszervezésre a Múzeumok Éjszakája, amelyhez idén csatlakozik a Petry Múzeum és Látványműhely valamint a Petry Bistro is.

Pénteken a Petry Bistro Grill&Wine az ínyenc gasztronómiai fogások kedvelőit várja Josper-ben készült finomságokkal, kellemes környezetben, élőzenei aláfestéssel. Szombaton a Petry Látványműhely és Múzeumban a Kiskukták program keretében interaktív gyerekfoglalkozással várják a legfiatalabbakat.

Péntek és szombat a múzeumok szerelmeseinek is tartogatnak meglepetést: fedezzék fel a Sonkatrezor – Hentes múzeumot! Az ínyenc gasztronómiai fogások elfogyasztása mellett a vendégeknek igazi múzeumi élményben és kiszolgálásban lesz részük!Május 18-20 között a vársétányon szerveznek vásárt, ahol három napon keresztül több mint 50 termelő és kézműves portékái lesznek beszerezhetőek. A vár sétány felőli bejáratánál megtalálják a Petry termékeket is, ahol a minőségi, hagyományos receptek alapján készült termékek mellett kacsatepertővel is várják a vásárlókat! További részletek a múzeum Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS