2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hogyan értelmezd a testbeszédet? 14 tipp pszichológusoktól a mindennapokra

k. á. 2018. április 17. 15:11, utolsó frissítés: 15:27

Például honnan tudod, ha valaki nem szívesen beszélget veled? Vagy miért jó horrorfilmen randizni?


Az internet tele van olyan írásokkal, amelyek állítólag arra világítanak rá, hogy hogyan értelmezhetőek bizonyos jelek a testbeszédből. Kérdéses azonban, hogy ezek mennyire válnak be a valós életben. Következzen most néhány olyan állítás, amelyet alapvető pszichológiai és szociológiai tények támasztanák alá, és amelyek alapján megbízhatóan értelmezheted vagy akár befolyásolhatod egy másik ember viselkedését.

1. Bemutatkozáskor tégy megjegyzést a másik fél szemszínére - az információnak ugyan semmi haszna számodra, viszont amint kimondod, a másik erőteljesebben fog veled szemkontaktust teremteni, ez pedig befolyásolja a kommunikációt: magabiztosnak és barátságosabbnak tartanak majd, mint beszélgetőpartnert.

2. Az embereknek általában jobban emlékeznek egy esemény elejére és végére, ami a kettő között volt, az sokkal homályosabb. Hol lehet ez hasznos? Naná, hogy egy állásinterjún, felvételin stb. A nagyobb hatásért igyekezz mindig az első, vagy éppen utolsó lenni, aki bemegy!

3. Könnyen megtudhatod, hogy valaki szívesen beszélget-e veled, csak ne az arcát, hanem a lábát nézd! Például, ha testtel feléd fordul, de a lábával másfele mutat, akkor azt szeretné, ha inkább békén hagynád. Ha beszéd közben távol tartja a két lábát egymástól, terpeszben áll, akkor inkább menekülne a beszélgetésből, vagyis előled.


4. Ha egy csoport minden tagja nevetésben tör ki, akkor a tagok ösztönösen arra tekintenek, akiket a csoportban a legközelebbinek éreznek magukhoz. (Állítólag akár eltitkolt kapcsolatokra is lehet ebből következtetni.)

via GIPHY5.
Meg kell tanulni alkalmazni a csöndet egy beszélgetésben. Például ha valakitől kérdezel valamit, és úgy érzed, hogy a válasza nem kielégítő, akkor hallgass nyugodtan, és tartsd a szemkontaktust. Nyomást fog érezni arra, hogy részletesebben, jobban válaszoljon.

6. Ha tudod, hogy egy csoportban valakivel vitád lesz, akkor, amikor a csoport találkozik, szándékosan ülj mellé. A közelség és a nagyon hasonló testtartás miatt kevésbé tud majd agresszív lenni, és kényelmesebben fog lezajlani a veszekedés.

7. Ha sorozatosan kis és könnyen teljesíthető szívességekre kérsz meg embereket, akkor ez arra hangolja az agyukat, hogy tulajdonképpen kedvelnek téged.

8. Ha valakivel először találkozol, és nem csupán egyből megjegyzed a nevét, hanem a beszélgetésben folyamatosan használod is, akkor automatikusan elbűvölőnek fog téged találni.

9. Ha tudatosan letükrözöd az emberek testbeszédét, automatikusan bízni fognak benned.

10. Amikor tömegben jársz utcán, és nem akarsz folyton nekimenni másoknak, vagy ilyen vicces módon jobbra-balra megpróbálni elkerülni őket, miközben ők is ugyanazokba az irányokba indulnak, akkor jobb, ha nem az embereket figyeled menet közben, hanem az emberek közötti réseket.

11. Miért sikeresek azok a randik, ahol például horrorfilmre vagy hullámvasútra hívod meg a kiszemeltet? Egyszerű: miközben az agyban adrenalin szabadul fel, és te is ott vagy, az agy úgy értelmezi, hogy a társaságodat élvezi ennyire a partner. Na persze, kezdetnek ez egész jó, de sokáig azért valószínűleg nem lehet átverni.

via GIPHY12. Nem mindegy, hogyha kezet fogsz valakivel, akkor hideg, vagy meleg a kezed. A meleg kézfogás bizalomgerjesztőbbé tesz.

13.
Régi igazság, de legjobban tanítva lehet tanulni. Azaz bármilyen tudást, információt megszerzel, és ezt valaki olyannak magyarázod el, aki nem birtokolja, könnyebben elsajátítod te magad is.

14. A végére a legjobb és legveszélyesebb: az ember énképe nagyon-nagyon fontos a számára. Szóval, ha tudod, hogyan szereti önmagát látni a másik, akkor könnyen befolyásolhatod úgy, hogy ezt te is megerősíted. De ezzel manipulálni is könnyű, úgyhogy csak csínján!

Forrás: Esquire

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS