2020. december 5. szombatVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Road Trip Projekt: fedezd fel Európát ingyen!

2018. február 08. 14:40, utolsó frissítés: 15:35

Csak el kell tudd jól adni magad, hogy beválasszanak a szerencsés nyolc utazó közé.


Minden álmod, hogy körbejárd Európát, elboldogulsz a technikával legalább annyira, hogy egy 60 másodperces videót készíts magadról, és még fiatal is vagy, akkor van egy tökéletes ajánlatunk számodra. Pontosabban a Road Trip Projektnek van egy tökéletes ajánlata számodra, akik olyan nyitott gondolkodású, kíváncsi embereket keresnek, akik szeretnek utazni, új emberekkel ismerkedni, új kultúrákról és szokásokról tanulni, és mindezt még videóval fel is venni.A projekt 8 jelentkezőnek kínál európai utazási élményt, 4 útvonalon, 2018 tavaszán és nyarán.

"Mikrobusszal indul el négy páros az európai útvonalakon. Útközben találkoznak a helyiekkel, megtapasztalják a helyi hangulatot, megismernek olyan projekteket, amelyek jobbá teszik az emberek életét, felfedeznek ismeretlen helyeket és csodálatos tájakat" - írják a projekt felhívásában, amelyről magyarul először a nagybanya.ro számolt be. A négy útvonal az Európai Unió egész területét érinti.


A Mediterrán-túra az Földközi-tenger partja mentén zajlik, Athénban kezdődik és a franciaországi Lascaux lesz a végpontja, ahol az egyik legjelentősebb őskori festett barlangrajzok találhatóak. A második útvonal az Atlanti-óceán partja mentén haladó Atlanti-túra, amelynek indulópontja a portugáliai Cabo da Roca (Szikla-fok) az európai szárazföld legnyugatibb pontja lesz, míg Rotterdamban ér véget. A harmadik trip a Duna mentén halad, a németországi Donaueschingenből indul, és a Duna-delta lesz a végcélja, míg a negyedik Balti-túra, amely a finnországi, északi sarkkör melletti Rovaniemi városából indul, és Berlinben ér véget.A túrák időpontja sorrendben:

április 14. - május 12.
május 19. - június 16.
június 23. - július 21.
július 28. augusztus 25.

A projekt résztvevői ugyanakkor be kell számoljanak egymásnak (és a követőiknek) a tanultakról, a tapasztaltakról, de emellett meg is kell örökítsék az utukat. Filmezni fognak, a közösségi felületeken osztják meg, mesélik el a tapasztalataikat a kortársaiknak. Mindegyik utazás végén egy-egy útfilmben is bemutatják az élményeiket, amelyek egy online európai utazási útmutatóban is megjelennek majd. Az egészet az Európai Bizottság Európai Uniós Regionális és Várospolitikai Osztálya kezdeményezte, és ők is finanszírozzák mind az utazás, mind a kommunikációs eszközök, a szállás és az étkezés költségeit.

Hogyan lehet részt venni?

Aki részt szeretne venni a Road Trip Projectben, miután regisztrált, egy 60 másodperces videót kell készítsen magáról, a motivációjáról, hogy miért csatlakozna a projekthez, illetve azt is el kellene mondania, hogy miért lenne ő a legjobb választás. A kiírás olyan a - a pályázat benyújtásának időpontjában - 18-30 éveseknek szól, akik valamely Európai Uniós ország állampolgárai, vagy az egyik tagállamban hivatalosan tartózkodnak, és jól ismerik az angol nyelvet. Fontos megjegyezni, hogy a pályázók nem választhatják meg, hogy melyiken útvonalon vesznek részt. Az utazókat a személyiségük, a lakhelyük és a szabadidejük alapján választják majd ki az útvonalhoz.

És a legfontosabb, hogy a videós jelentkezés határideje 2018. február 11. A további részletekért és a jelentkezésért ezt az oldalt keressétek fel!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS