2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem kellett Trumpéknak az aranyvécé

Vass Csaba Vass Csaba 2018. január 26. 15:46, utolsó frissítés: 2018. január 29. 09:26

Ők csak egy van Gogh festményt szerettek volna.


A Trump házaspárra hirtelen és valami furcsa módon rátört a művészetek iránti vágy, vagy tudja a Magasságos Úristen, hogy mi történhetett, de hogy, hogyhogy nem, Donald #sosemolvastamelegykonyvetsem Trump szeretett volna egy Vincent van Gogh festményt a szobájába, adta hírül a Washington Post.

Gyorsan szólt is a #fehehérházimúzeulógusnak, hogy gyorsan írjon egy levelet a Guggenheimnek, hadd lám, nincs-e kölcsönbe egy Vincent Van Gogh: Tájkép a hóban című képük.

Írta is a #fehehérházimúzeulógus a Guggenheimnek, hogy van Gogh? A Guggenheim meg visszaírta, hogy van, csak hát nem lehet azt úgy kölcsönadni senkinek, még az elnöknek sem.

A múzeum kurátora Nancy Spector azért mégsem akarta, hogy szó érje a ház elejét, hogy aztán Amerika szerte arról twitteljenek a népek, - hogy lám, ezek a #múzeumulógusok ott a Guggenheimbe milyen smucigok, még egy képet se képesek kölcsönadni. Hát van bőr a képükön?


Úgyhogy biztosan gondolták, hátha az elnök úr nyitott a kortárs művészetek fele és felajánlottak a Fehér Háznak egy Maurizio Cattelan kortárs művész által készített alkotást, ami történetesen egy 18 karátos, tökéletesen működő, stabil aranyvécé, amely az Amerika nevet viseli, és a kritikusok szerint egy fricska az ország gazdagjainak túlzott gyarapodására.Na, de a Fehér Házban megérezték, hogy valami sunyiság van a dologban, úgyhogy inkább nem is mondtak semmit az ajánlatra, és nem is nyilatkoztak az ügyben senkinek, pedig hát sokan érdeklődtek, de hallgatnak, mint az a bizonyos dolog a fűben.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS