2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ilyen lazán nem ünnepeltek még évfordulót: közösségi szaladásra hívunk

Gál László Gál László 2018. január 26. 10:53, utolsó frissítés: 11:06

450 éves az unitárius egyház, 450 kilométert futhatsz. A FreedomRun-nal nem csak a kalóriákat égetheted, a célba érés igazi közösségi élmény lesz.


Nekem általában az a bajom mindenféle sporttal, hogy nincs meg hozzá a kitartásom. Sok mindent próbáltam már korábban, de egyszerűen nem volt meg a kellő motivációm, és egy idő után egyszerűen meguntam. Egy ideje már tervezem, hogy újra elkezdek szaladni, csak a motiváció még nem elég nagy ahhoz, hogy kimenjek a parkba két körre. Így eléggé deus ex machinának tűnt, amikor kaptam egy megkeresését egy közösségi kihívásra, ami történetesen arról szól, hogy szaladni kell. Ha megosztom veletek is, így még nagyobb buli lesz, mert akár le is futhatjátok, de ez nem egy vetélkedő.

A 2018. esztendő a Magyar Unitárius Egyház számára mérföldkő, az 1568-as tordai, vallásszabadságról szóló határozat kihirdetésének 450. évfordulója. Már tartottak megemlékező istentiszteletet, avattak szobrot, konferencián beszéltek róla Brüsszelben, de eddig egyértelműen ez, a FreedomRun a legemberközelibb megemlékezés. A felhívás szerint nem kell profi sportolónak lenni ahhoz, hogy valaki csatlakozhasson az eseményhez. Erre ugye én vagyok a jó példa, aki napi 8-10 óra, főleg számítógépes munka mellett jelentkeztem (és fogadták el). Jöjjenek akkor a konkrét tudnivalók:

A FreedomRun célja 23 hónap alatt (2018 januárjától 2019 novemberéig) leszaladni 1568 vagy 450 kilométert. Bejelentkezéskor kell kiválasztani, hogy melyik kihívást szeretnéd teljesíteni. Ha csak február elsejétől számolom akkor az 1568 kilométeres távhoz naponta 2,35 kilométert kell leszaladni, míg a 450 kilométerrel 0,7 kilométert. Egyik sem teljesíthetetlen, bár aki biztosra akar menni, nincs is elég tapasztalata, annak érdemesebb a rövidebb távot választani. Én inkább azt választottam. Ami fontos, hogy ezeket a kilométereket szaladni/kocogni kell.Hogyan lehet regisztrálni?

A jelentkezés sanuár 13-án indult és legkésőbb május 1-jéig lehet csatlakozni. Bár a start nem, a célba érés a szervezők szerint közös lesz, akik ezzel kapcsolatban későbbre ígértek bővebb információkat. Regisztrálni a freedomrun@yahoo.com elektronikus postacímen lehet, egy e-mailben egyszerre legtöbb 4 személy. A következő adatokat kell megadni hozzá:

- név
- lakcím
- életkor
- kategória megjelölése (1568 km vagy 450 km)
- telefonszám
- pólóméret.

A bejelentkezési díj potom 20 lej, de bankszámlaszámot és egyéb adatokat itt kaphattok.

Hogyan lesz ebből közösségi esemény?

Még egy regisztráció szükséges ahhoz, hogy követni tudd, mások hol tartanak a céljuk teljesítésében. Nem bonyolult, ha követitek a következő utasításokat, én már leteszteltem.

1. Nyisd meg számítógépeden a www.endomondo.com oldalt.
2. Regisztrálj e-mai címmel vagy facebook-profillal.
3. A felső sorban keresd a CHALLENGE (kihívás) fülecskét.
4. Görgess picit lefele és baloldalt lesz egy EXPLORE (kereső) gomb, arra kattints!
5. A SEARCH CHALLENGE alatt válaszd ki a RUNNING, illetve a FIRST TO REACH X KILOMETERS szűrőket, majd írd be a FreedomRun szót (így ahogy látod, egybe, nagy F és nagy R betűvel) és kérd meg, hogy keressen a kijelölt kritériumok alapján.
6. Ha megtaláltad a FreedomRun nevű kihívást, már csak az a dolgod, hogy csatlakozz a JOIN gombra kattintva.

Ezután a telefonra kell letölteni az Endomondó nevű alkalmazást, és a már regisztrált adatokkal itt is be kell lépni, így az adatlapodon a kihívásaid között ott szerepel a FreedomRun. Ahhoz, hogy ténylegesen mérjék a megtett távot, valahányszor elindulsz szaladni, be kell kapcsolni az alkalmazást, ami így méri helyetted a leszaladt kilométerek számát, és egyéb hasznos információkat is szolgál. Például, hogy mennyi kalóriát sikerült elégetni. A kihívást megnyitva látod majd, hányan és kik csatlakoztak, beszélgethetünk is, sőt akár tanácsokat is kérhetsz, bár nem biztos, hogy érdemi válaszom lesz.

Van egy videó is az egész belépési folyamatról:A szervezők a csatlakozóknak meglepetéseket is tartogatnak, például az első 150 regisztráló lépésmérőt kapott, de valami díjakra is volt utalás a felhívásban. Persze, nagyobb buli lesz ezt a kihívást teljesíteni, és leadni pár kilót, mint bármilyen konkrét dolgot kapni. Szóval szerintem megéri.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS