2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elővigyázatos vásárlás

X. 2017. november 27. 12:36, utolsó frissítés: 12:38

Ön tudatában van a megvásárolt és elfogyasztott húskészítmények minőségének és összetételének? (X.)


Közkedvelt alapanyag a darált hús, de nem árt tudni azonban, hogy a szupermarketekben forgalmazott olcsó és alacsony minőségű darált hús fogyasztása nem kockázatmentes a fogyasztók számára.

Az orvos, Dr. Andrei Laslău is felhívja a figyelmet a darált húsban rejlő veszélyekre. A szakember szerint a szupermarketek hűtőiben található, előzetesen becsomagolt darált húsok, nem csupán húst, hanem több adalékanyagot és állati kötőszövetet is tartalmaznak, ezért olyan alacsony az áruk. Ezeknek a készítményeknek sok esetben nagyon alacsony a fehérjetartalma és magas a zsírtartalma.

Annak érdekében, hogy egészséges és biztonságos termékeket válasszunk, fontos, tudatában lennünk annak, hogy mit vásárlunk. Sokkal egészségesebb, ha a helyi hentesboltból szerezzük be a darált húst vagy mi magunk készítjük el friss húsból. Ily módon megbizonyosodhatunk róla, hogy a termék friss, és nem tartalmaz egészségtelen adalékanyagokat.

Legyünk mindig gyanakvók, ha a hús vagy a felvágottak ára túl alacsony, mert ez azt jelenti, hogy gyengébb minőségű, esetleg külföldről behozott fagyasztott húst, adalékanyagokat, ízfokozókat, MDM-et és hozzáadott kötőszövetet tartalmaz. Az ilyen alapanyagok fogyasztása egyáltalán nem egészséges a szervezet számára, növeli a különböző emésztőrendszeri megbetegedések kockázatát, vagy akár a rákos daganatok kialakulását is elősegítheti.
Azoknak a háziasszonyoknak, akiknek fontos a darált hús minősége és állaga, azt tanácsoljuk, hogy közvetlenül a helyi hentesboltból vásároljanak friss, sovány húsokat, amelyeket helyben daráltatnak le, vagy ők maguk készítsék el saját húsdarálóval. Így eldönthetik, hogy mennyi zsírt és milyen fűszereket adnak hozzá az étel elkészítésekor.A húsminőség egy másik fontos szempontja, a frissesség mellett, a húsdaráló kése. Ahhoz, hogy jó minőségű darált húst kapjunk a késnek nagyon élesnek és természetesen tisztának kell lennie. A legtöbb Petry bolt korszerű elektromos húsdarálóval van felszerelve, így vásárlóinknak helyben is tudunk darált húst készíteni. A Petry-ben a hús mindig friss, az előző nap levágott, helyi gazdáktól vásárolt, megfelelően táplált és szabad tartásban nevelt haszonállatoktól származik.

Gondosan válogassuk meg, honnan és milyen darált húst vásárlunk. Mindig ellenőrizzük le a termék szavatossági idejét és összetevőit. Ha friss húst választunk és megfelelően készítjük el, megóvjuk egészségünket.

A Petry csapata jó főzőcskézést kíván Önnek!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS