2022. október 1. szombatMalvin
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megvan Erdély 7 csodája!

2017. május 29. 11:44, utolsó frissítés: 11:44

Húszezernél több voks és százezer oldalletöltés után végre kiderül, melyek Erdély legnépszerűbb csodái.


Vasárnap éjfélkor lezárult az Erdély 7 csodája kezdeményezés közönségszavazása, így kiderült, az olvasók szerint melyek a legnépszerűbbek a szakértők, közéleti szereplők és civil szervezetek ajánlásai alapján összeállított 34 erdélyi csoda közül.

A legtöbb, 1550 szavazatot a Gyilkos-tó és a Békás-szoros kapta, de a másik két dobogós csoda, a Szent Anna-tó (1484 szavazat) és a Tordai-hasadék (1004) is több mint ezer vokssal végzett a május elején indított „versenyben”. Az első hétbe került a torockói Székelykő, a székelyföldi borvizek és mofetták, a csíksomlyói Mária-szobor és a szovátai Medve-tó is.


A szavazás eredménye itt tekinthető meg.


A Transindex és a GoTransylvania közös kezdeményezésében, amely az erdelyicsodak.transindex.ro címen, illetve a GoTransylvania mobilalkalmazásban érhető el, a hangsúly nem a 7 kiválasztotton volt, hanem a jelöltek népszerűsítésén, bemutatásán.

A kezdeményezés iránti érdeklődést jól jelzi, hogy több mint 20 ezer szavazat érkezett, illetve több mint 80 olyan erdélyi csodát javasoltak a szavazók – több mint 200-an éltek ezzel a lehetőséggel, amelyek nem voltak benne az eredeti 34-es listában – ezek közül a nagybányai művésztelepet javasolták a legtöbben.

Összesen 99090 oldalletöltést regisztrált az oldal kevesebb mint egy hónap alatt, a legtöbben Budapestről, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Bukarestből és Csíkszeredából látogatták az IP-címek alapján. Országos bontásban nyilván Románia és Magyarország áll az első két helyen, de Németországból és Nagy-Britanniából is több mint ezer látogató érkezett. Szintén sokan voltak kíváncsiak a kezdeményezésre az Egyesült Államokból, Ausztriából és Szlovákiából. A legaktívabb a 35-44-es korosztály volt (a látogatók 23%-a), és a látogatók 55%-a nő volt.

A kezdeményezésnek lesz folytatása, már elkezdődött a munka a háromnyelvűsítésen, a csodákat érintő útvonalak tervezésén, illetve az olvasók által javasolt csodák beépítésén. A GoTransylvania alkalmazás szintén bővülőben van.

Az Erdély 7 csodája médiapartnerei: Kolozsvári rádió, Marosvásárhelyi rádió, Erdély FM, Sepsi rádió, Háromszék, Szabadság, Hargita Népe, Népújság, Szatmári Friss Újság, Székely Hírmondó, Reggeli Újság, Heti Új Szó.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS