2020. november 26. csütörtökVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az aranyat érő szalonna

2017. február 24. 13:24, utolsó frissítés: 2017. február 27. 16:50

Két arany- és egy ezüstéremmel zárta a Petry termékcsalád a kolozsvári Szalonna Fesztivált. (x)


A Szalonna Fesztivál idén is az egészséges koleszterin jegyében zajlott. A tavalyi évhez hasonlóan, 2017-ben is az Expo Transilvania kiállító csarnok adott helyet az egyre növekvő népszerűségnek és érdeklődésnek örvendő rendezvénynek, amelyen cégek és gazdák egyaránt kiállíthatták portékáikat.

A fesztivál egy termékversenynek is helyt adott, amelyen 3 kategóriában várták a nevezéseket. Az első kategóriában füstölt, főtt vagy érlelt sós szalonnát lehetett versenyeztetni, a másodikban kolbászt vagy füstölt, érlelt sonkákat vártak a bírák, a harmadikban pedig disznóbelsőségekből készült felvágottakat. A versenyen 17 cég vett részt. A Petry cég csapata mindhárom kategóriában versenyeztetett egy-egy terméket, mégpedig a Petry Zsigmond termékcsaládhoz tartozó, marhanyelvből készült Nyelvkocsonyát, a nagy népszerűségnek örvendő prémium minőségű Mangalica Szalonnát, és a megunhatatlan Erdélyi Kolbászt.

A Petry csapatának a kiszolgálás mellett elsőszámú feladata volt, hogy a verseny kezdetére a benevezett termékekből megkapó küllemű hidegtálat állítsanak össze a bírák számára, akik sorban kóstolták végig a remekműveket, és egy pontozó listára írták le értékelésüket. A kulináris világ nagyjai vették górcső alá az elkészített hidegtálakat: Mario Savona mesterszakács, Radu Constantin Zărnescu, az Euro-Toques Románia elnöke, a WACS (World Association of Chefs Societies) elnöke, Dr. Iulia Drăguț, Máté Zoltán séf, Radu Băldean séf, valamint Marosbogát polgármestere, Barta László. A bírálandó szempontok között természetesen szerepelt az illat, az állag, a termékek íze és más kritériumok, amik alapján megszülethetett a végső döntés. Nem volt hiábavaló a törekvés és az energiabefektetés, hisz a Petry termékek megfeleltek a bírák elvárásainak, és a versenyt két aranyéremmel (Nyelvkocsonya, Mangalica Szalonna) és egy ezüsttel (Erdélyi kolbász) zárták.

A jó eredménynek köszönhetően a Petry cég a 2018-as terveibe is belefoglalja a Szalonna Fesztivált. Hogy mivel fognak majd nevezni, az még titok, de máris nagy lelkesedéssel várják a következő évi versenyt.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS