2022. december 5. hétfőVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Karácsonyi ajándék-ötletek későkásáknak: ezekkel nem lehet tévedni

2016. december 16. 13:49, utolsó frissítés: 14:04

Már csak egy hét, és jön az angyal. Ha még nem gondoltál rá, akkor most nagyon figyelmeztetünk, itt az ideje beszerezni az ajándékokat.


Pojga gyerekjátékok

Megfelelő gyerekjátékot találni az egyik legnehezebb feladat karácsony előtt, ha olyan játékot szeretnék vásárolni, amit a gyerek néhány perc után nem un meg, és dob a sarokba. Szerintünk a Pojga gyerekjátékok a tökéletes választás. A legnagyobb előnyük, hogy hagyják érvényesülni a gyereket. A fa és gyapjú párosításával készült játékok lehetőséget adnak a gyereknek, hogy az érzékszerveivel, képzelőerejével és kreativitásával maga teremtse meg a játék finom részleteit, alkossa meg a világát.Rendelni már nem nagyon lehet tőlük, de a hétvégén Csíkszeredában a Delikates vásárán még ott lesznek, tehát van lehetőség beszerezni a játékaikat.


Bambuci kuckó játékok

Ha mégis klasszikus gyerekjátékot szeretnétek, akkor a Bambuci kuckó kínálatát ajánljuk. Varrott játékkínálatukban vannak babák is, de nekünk jobban tetszenek az állataik. Erről mutatunk képet:És őket is meg lehet találni a Delikates karácsonyi vásárán.

Six Making társasjáték

Ha a 27 illusztrátor által újragondolt Păcălici-kártya elkészült volna decemberre, akkor mindenképp az lenne a társasjáték ajánlatunk. De sajnos a Măscărici kártyákat még nem sikerült kiadni, így egy másik ajánlani való társasjátékot kerestünk. A székelyudvarhelyi Dorsonczky József játéktervezővel már rég szeretnénk beszélgetni, de eddig még nem jött össze, ettől még a nemzetközi kiadásban is megjelent Six Making társasjátékát mindenképp a figyelmetekbe ajánljuk. Eddig csak jókat hallottunk róla.Megrendelni például a jatszma.ro oldalról lehet.

Kürti Andis Puzzle

Már a nagyobbaknak ajánljuk a hosszú téli estékre és fa alá természetesen a Kürti Andi illusztrációból készült puzzle-t. Ebben nincs semmi csavar, mégiscsak egy átlagos kirakósról van szó, de ha már puzzle-t szeretnél vásárolni, akkor mindenképp ezt ajánljuk. Kürti Andi amúgy is jó.

The long winter nights are coming. ❄❄❄ #puzzle #jigsaw #1000pieces #dtoys #fromromania #classictales #fairytale #sleepingbeauty #illustration #kürtiandrea #lovethisproject

A photo posted by Andrea Kürti (@kurti.andrea) on
A D-Toys kiadásában megjelent játékot a jucarie.ro oldalról lehet megvásárolni.

Nagy Zoltán természetfotós naptára

Nagy Zoltán munkásságát már elég rég követjük, sőt, még közöltünk is tőle képeket egy-egy összeállításban. Most itt a lehetőség, hogy valamilyen formában megvásároljuk csodálatos képeit. A Duna-deltában készült fotóiból összeállított naptárat most megrendelve még kiszállítják karácsonyig.Szász Zsuzsa táskák

Pillanatnyilag kevés jobb ajándékot tudunk elképzelni, mint egy jó bőrtáskát. És Szász Zsuzsa bőrtáskáinál kevés stílusosabb és szexibb darabot láttunk Erdélyben. Férfiaknak és nőknek egyaránt készít, és mindkét nemnek egyaránt jó választás.A legkönnyebben a hétvégi kolozsvári design vásáron lehet beszerezni.

Yukka

Sál, sapka, kesztyű: karácsonyi alapajándékok. Ezért is úgy gondoljuk, hogy érdemes szépet és jót vásárolni. Igaz, hogy ezekből a Yukka csak sapkát kínál, de legalább vannak egyéb ruházati termékeik és táskájuk is. És a Yukka-táskáktól is csak alélunk.És ők is ott lesznek a hétvégén Csíkszeredában a Delikates vásárán, különben sepsiszentgyörgyiek, de Budapesten árulják a termékeiket. Meg van ez bonyolítva rendesen.

Double Rise-bérlet

De írhatnánk Electric Castle- vagy Untold-bérletet is, mert a lényeg az élményen van. A Double Rise annyiban más, hogy ők legalább ajánlják magukat. A biztos fellépők közül már lehet tudni a Parno Grasztot, a Csík Zenekart, a the bieberst, a Mary Popkidst, a ByeAlex és a Sleppet, és a Ladánybene 27-et. Idén nagy élmény volt, s jövőre biztos nem adnak alább a szervezők.Láng Orsolya: Bordaköz

Még mindig él az a klasszikus mondás, hogy a könyv a legszebb ajándék. Mi pedig azt is mondjuk, hogy a szépirodalom a legeslegszebb. És akkor is azt választasz, ha biztosra akarsz menni. Láng Orsolya könyvvásárra megjelent legfrissebb verseskötetével pedig nem lehet mellényúlni. Verseiben mintha személytelen tájak tűnnének fel, aztán ahogyan egyre többet olvassuk, megsejtünk benne egy beszélőt. Talán magunkat, de mindegy is, felettébb szimpatikus ember.Erdély-szerte megtalálni a könyvesboltokban, de a hétvégi kolozsvári adventi könyvvásáron biztosan meg lehet venni.

Blue petal kézműves porcelántárgyak

Ha könyvet és játékot már nem szeretnénk, a sálat, zoknit és társaikat unalmasnak tartjuk, és a fesztiválozást nem tartjuk szimpatikusnak, akkor még mindig van lehetőség dísztárgyat ajándékozni. A Blue petalnál ékszereket és dísztárgyakat egyaránt készítenek, de komoly és komolytalan ajándékokat egyaránt találtok náluk. A kolozsvári téli karácsonyi vásáron naponta megtaláljátok a standjukat.Kedves Tamás érlelt sajtjai

Ez inkább csak bónusz, ha eddig semmi sem tetszett volna az ajánlatunkból, akkor kulináris ínyencségekkel is lehet próbálkozni. A csíkjenőfalvi Kedves Tamás sajtjaival a Made in Erdély forgatása alatt találkoztunk, és már az első találkozás szerelem volt. Olyan ízes találkozás, amit, ha lehetőségünk lenne rá, akkor biztosan folytatnánk. És éppen ezért csak bónusz, mert a termékeit tudomásunk szerint leginkább a csíkszeredai terményvásáron lehet megvásárolni. Ez biztosan nem hétköznapi ajándék.

RÁADÁS: Kürti Andis csomagolópapír

Ezt már csak az olyan ajándékőrülteknek mutatjuk, akik nem elégszenek meg a különböző zacskókkal, és mindenképp papírba, masnival átkötve akarnak ajándékozni. Kolozsváron lehet ilyen papírt vásárolni.

#dobozolás #tóték #boxes #wrappingpaper

A photo posted by Andrea Kürti (@kurti.andrea) on
És ha még mindig nem találtatok megfelelő ajándékot, akkor ajánljuk a korábbi évek tippjeit is az Esztány-táskától a házi lekvárig, a Nádudvary-ékszerektől az Adél öltészetéig, , a Delikates válltáskától a Wild to Wear pénztárcákig, ráadásnak a Székely Játékokat, a Székely gazdálkodóktól a Székely aktívig.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS