2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A valóra váltott ígéret

(x) 2016. június 29. 13:36, utolsó frissítés: 2016. július 01. 23:16

Ígéretükhöz híven megnyitják harmadik kolozsvári hentesboltjukat Petryék a Heltai tér (Pța Cipariu) 5 szám alatt.


A család története az 1700-as évekig, a céhek idejére nyúlik vissza, akkor jegyzik a családban az első mészáros mestert, akinek a leszármazottai viszik tovább a szakmát. A füstölt, főtt sonka illata, a májas-véres hurka édes-fanyar zamata – ezek a mennyei ízek késztették Petry Zsigmondot arra, hogy 1879-ben megalapítsa Marosvásárhely első szalámi- és hentesáru üzemét, ezzel folytatva a Petry húsiparos dinasztia tevékenységét.

Az ő nyomdokaiban haladva fejlődött tovább a Petry cég, most is azt vallva, hogy minőségi terméket csak minőségi húsból lehet készíteni, hogy jóízű étkek kerüljenek vásárlóik asztalára. Ez volt a hajtóerő a múlt és a jelen legmegpróbáltatóbb pillanataiban, és ez vezéreli őket a jövőben is.


A vásárlók elégedettsége és igényeik kielégítése az egyik legfontosabb irányelv a cég életében. Ennek az igénynek szeretnének eleget tenni a harmadik kolozsvári bolt megnyitásával. Minőségi, hagyományos módszerekkel készült termékeik mellett termékkínálatukban megtalálhatóak a speciális, szárított termékeik is. Mi több, vásárlóiknak szeretnének egy kulináris élményt nyújtó újdonságot bemutatni: a marhahús érlelést. A marhahúst érlelni kell, az éréshez pedig időre és megfelelő körülményekre van szükség. A hagyományos száraz érleléses eljárás különlegesen porhanyóssá, ízében intenzívvé alakítja a húst. Az érlelés során felszabaduló ízek és a fogyasztás során keletkezett kulináris élvezet semmi mással nem vethető össze. A hús állaga sem hasonlítható a megszokott húsokéhoz. Nem is csoda, hogy a szárazon érlelt marhahús az ínyencek világában a húsok királya néven vált ismertté. Ezt a különlegességet szeretnék vásárlóiknak is bemutatni és elérhetővé tenni.


Újdonságnak számít a kis falatozó rész is, ahol a vásárlók kényelmesen elfogyaszthatják a helyben elkészített szendvicseket, kávét.

A korszerű, rendhagyó új bolt immáron a huszonharmadik Petry üzlet Erdélyben, a megújult formával szeretnék még különlegesebbé tenni a vásárlás élményét!


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS