2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Brexit-ellenes startupperek, költözzetek Erdélybe!

2016. június 28. 15:34, utolsó frissítés: 15:34

Ha brit vagy, és nem szeretnéd az életed hátralévő részét Borisszal és Nigellel egy szigeten összezárva tölteni, van megoldás!


Miután az egész világot sokkolta, hogy az angolok az Európai Unióból való kilépésre szavaztak, egyre többen gondolják úgy, hogy ki kell használni az alkalmat és meggyőzni a gazdasági szereplőket, hogy Anglia helyett az ő régiójukat válasszák. Erdélybe a Brexit-ellenes startuppereket várják:

„Ha nem repesel az ötletért, hogy egy szigeten ragadj, akkor nekünk van egy tervünk: költözz Erdélybe” – írja a transylvaniabeyond.comÉs, hogy miért jó ötlet egy brit startuppernek Erdélybe költözni:


Azonkívül, hogy Károly herceg már több birtokot is vásárolt, és ő is úgy gondolja, hogy Erdély egyszerűen nagyszerű, az oldal több nyomós érvet is felhoz a költözésre:

Mert tele van szebbnél szebb természeti látnivalókkal

mint a Retyezát Nemzeti Park, a Transzfogaras, a Tordai hasadék, a Szászföld, az Erdélyi Sziget-hegység.

Mert itt van a leggyorsabb internet az EU-ban

A világ leggyorsabb internetkapcsolattal rendelkező városainak fele Romániában van. Az átlagos letöltési sebesség 72 Mbps, a harmadik leggyorsabb a világon Szingapúr és Hong Kong után.

Itt van a legtöbb IT szakember


Az európai országok közül Romániában van a legtöbb IT szakember. Az egy főre eső mérnökök száma az országban magasabb mint az Egyesült Államokban, Indiában, Kínában vagy Oroszországban.

A romániai fiatalok jól beszélnek angolul

A romániai gyerekek 70 százaléka tanul angolul az iskolában. Ugyanakkor számos nemzetközi iskola is van, amelyek a brit tanterv szerint működnek.

Start-up-barát környezet


Az irodabérlés, a közszolgáltatások és a fizetések három-hatszor kerülnek kevesebb pénzbe, mint Nyugat-Európában. Egy brit startuppernek olcsóbb előállítani a termékét Erdélyben és úgy kitörni a világpiacra, mint Nagy-Britanniában.

Kiváló a légi összeköttetés Európa más országaival


A Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről évente 1,5 millióan utaznak. Harmincöt városba van közvetlen repülőjárat, köztük Londonba, Sheffieldbe, Birminghambe és Liverpoolba.A magán egészségügyi rendszere egyre jobb


Romániában a magánkórházak kiváló egészségügyi ellátást biztosítanak, és az angol egészségügyi rendszerhez képest sokkal olcsóbbak.

Nagyszerű fesztiválok

Az Untold Festivalt a legjobb európai nagy fesztiválnak választották az idén. De itt van még az Electric Castle, a TIFF, a Jazz in the Park, az Airfield, a Szebeni Jazz Fesztivál és a Szebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál.Biztonságos utcák

Az EU-s statisztikák szerint hússzor kevesebb betörést és ötvenszer kevesebb autólopást tartanak számon Romániában, mint az Egyesült Királyságban.

Jó az életminőség

Életminőség szempontjából Kolozsvár jobban teljesít, mint London, Párizs, Barcelona, Prága vagy Manchester.Kevés a vámpír

Mostanában egyre nehezebb egy rendes vámpírt találni Erdélyben – írja az oldal. De nem is lehetetlen szerintük.

Kolozsvár a legbarátságosabb európai város

Egy felmérés szerint Kolozsvár Európa legbarátságosabb városa.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS