2021. szeptember 24. péntekGellért, Mercédesz
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

10 tipp arra, hogy túléljünk egy kalandparkot

szerk. 2015. május 26. 14:04, utolsó frissítés: 14:34

Ezeket betartva a kezdőknek is sikerül majd teljesíteniük a legnehezebb pályát is.


Kipróbáltuk az erdőfeleki Adrenalin Parkot, be is számoltunk már róla fotókban, de most van tíz tippünk (amit valószínűleg nem mondanak el a park amúgy nagyon segítőkész munkatársai), amiket betartva még könnyebben tudod majd teljesíteni az akadályokat.


1. Mindenképpen vigyél magaddal vizet és egy kis harapni valót az Adrenalin Parkba, mert meg fogsz szomjazni és éhezni. És bár már készül ott egy vendéglő is, még nem nem lehet a helyszínen vásárolni.

2. Öltözz sportosan, lehetőleg olyan ruhába, amely védi a karod és a térded is. A kesztyű is jól fog, főleg, ha izzadós a tenyered. Kesztyűt egyébként a helyszínen is lehet venni, de nem tartozik hozzá az alapfelszereléshez.3. A park működtetői is mondják, de nem lehet eleget hangsúlyozni: inkább felejtsd el a biztonsági kötelet, igyekezz a pálya adott szakaszán lévő köteleket használni helyettük. Így könnyebben megkapod az egyensúlyi pontokat, és annak a veszélye is csökken, hogy kék-zöld foltos legyél a pálya végére.

4. Ne légy türelmetlen, és ne ess pánikba! Ha úgy érzed, kezd kicsúszni alólad a "talaj", várd ki, amíg helyreáll az egyensúlyi helyzet. Ha nagy a kilengése egy mászóelemnek, akkor is türelmesen ki kell várni, amíg stabilizálódik. Utána már könnyebb lesz továbbmenni. Gondolj arra, hogy képtelenség leesni!

5. Minden akadályszakasz esetében létezik egy trükk, amire ha rájövünk, akkor már nem erőből kell megoldani a feladatot, és kevésbé leszünk izomlázasak. Éppen ezért érdemes minden lépést előre kiszámítani, minden fogást megtervezni.6. A stratégiaalkotásnál figyelj másokat, sokat segít, ha látod, a többiek hogyan csinálták végig.

7. Igyekezz nem a hónaljaddal kapaszkodni a kötélbe, mert jó eséllyel fel fog sérteni, még akkor is, ha ruhával véded.

8. Ne foglalkozz a magassággal, mert semmi relevanciája. Négy méter magasan is csak a célra koncentrálj, előre nézz és fordulj a felsőtesteddel is a cél felé.

9. Ne félj, tudatosítsd, hogy mindig be vagy biztosítva. Úgysem eshetsz le, legfeljebb "felfüggesztettet" kapsz és kiröhögnek, de abba nem halt bele még senki.10. Figyelj a légzésedre! Sokat segít, ha nem kapkodod a levegőt, vagy nem próbálsz meg levegővétel nélkül átjutni egy pályán. Ha úgy érzed, valami nem okés, állj le egy pillanatra, és vegyél mély levegőt!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS