2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még közösségibb diáknapokat ígér idénre a KMDSZ

2015. május 05. 15:57, utolsó frissítés: 16:03


"Még egy ilyen pillanat van a diáknapok mellett Kolozsváron, amikor a város magyar hangulatát ennyire sikerül kiemelni, az pedig a Kolozsvári Magyar Napok" – foglalta össze a negyed százados szervezet eredményét Rés Konrád, a KMDSZ elnöke az idei 22. KMDSZ Diáknapok beharangozó sajtótájékoztatóján. Az évek alatt a kis rendezvény nagy nagyra nőtt, az idei 54 csapatos vetélkedőnek már 1870 olyan résztvevője lesz, akik konkrétan versenyeznek, plusz még jön a több száz érdeklődő és szurkoló. Az eseményeket 120 ember szervezi.

Konrád szerint a KMDSZ Diáknapok a kolozsvári magyar diákélet koronája, több csapat is egész éven keresztül készül erre az eseményre, éppen ezért a közösségépítő szerepe sem elhanyagolható. Olyan mozgatórugója a kolozsvári magyar diákéletnek,


ami valóban összehozza az embereket.


„Azt tapasztaltuk, hogy egy-egy kapcsolat már nem annyira barátságos a csapatok között, és szerettük volna őket összebarátkoztatni”- magyarázta Konrád, s ezért vezették be a klános versenyeket, amiben három csapat küzd egymásért. A szervezők szerint az eddigi visszajelzések pozitívabbak, mint várták.

A három csapatos klánokat már kisorsolták és összeválasztották, mindhárom csapat a klánja által gyűjtött pontszámokat kapja majd. Klánban fognak majd harcolni a három napon keresztül zajló Klán Touron, a slam bajnokság és a szabadulóra is így zajlik majd, és a kultúrmaratonon is lesznek klános feladatok. Illetve a majálison színháborúzni fognak. Minden klánnak saját logója és zászlaja is van.Krippán Kinga, a diáknapok főszervezője az újdonságokról számolt be, így a sportversenyekben lesz 4*100 méteres váltó, a kocsmajátékok közé visszakerült a darts, frissítésnek pedig ott van a thumper, ami egy ivós és dobolós játék, illetve az orosz-rulett, amiben kivételesen nem hal meg senki, csak kiesik a játékból, ha vizet iszik. Az ügyességi feladatok között pedig a néptánc-show az újdonság, amire a csapatok előre készülnek egy produkcióval.

A majálison idén megpróbálták minimalizálni a versenyeket, összevonták a chippendalet és a vizes pólót, ez után Erotik show alatt fut majd a verseny, és külön kihangsúlyozták, hogy a kreativitás is nagyon sokat számít a feladatoknál. A majálison kivételesen paprikás készül a bográcsokban, s lesz buborékszumó is. Kinga beszámolója szerint továbbra is vigyáztak arra, hogy a különböző típusú feladatokat arányosan pontozzák.

Idén a Törökvágásra utazók sorsát is megkönnyítették: szerdától vasárnapig rendszeres buszjáratok lesznek 21:30-tól hajnali 4:00-ig félóránként. Két irányba közlekednek majd a buszok, egyik a Monostor negyedből tart a Törökvágásra, a másik pedig Marasti negyedből. A járatokra 2 lej lesz a jegy, és helyben lehet majd váltani. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS