2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

10 meglepő dolog a hazai online turkálókból

G. L. 2015. március 18. 13:05, utolsó frissítés: 13:07

Új értelmet nyert a földtúrás. De a kajarendelést is meg lehet már "second hand" oldani.


A már klasszikusnak számító ruha- és mobilturi mellett ételt, földterületet és pénzt is kínáltak. Összesen hat online Facebook-csoportot néztünk meg, hogy kiválasszuk a 10 legemlékezetesebb ajánlatot. A Share your closet Cluj, Buy/Sale, Turkálj Onlinen, Kolozsvári Adok-Veszek, Adok-Veszek,cserebere és Oucskapiacc Onlajn! csoportokból származnak az utóbbi napok meglepő ajánlatai.


1. Klasszikus kézműves giccsAzon kívül, hogy megél belőle néhány ember, szerintünk semmilyen funkciója és értelme nincs ilyet gyártani.

Ugyanez elmondható a rongyvirágokról is, amiből elég széles és színes a választék, de ezt a gyöngyös mikulásvirágot semmi nem übereli.

2. Valami játékA leírás szerint építőkocka vagy memóriajáték, 70 baniba kerül darabja. És bármilyen figurát rátesznek. Egész széles a kínálat.

3. Egyházi énekeskönyvBőrkötéses, aranyozott zsoltáros könyv 1914-ből. A dedikált példányért potom 300 lejt kérnek, kihagyhatatlan vásár.

4. FöldterületMarosszentkirály belterületén eladó egy 1500 négyzetméteres földterület, amit nemcsak a tocmai.ro-n, hanem a Facebookon is nyomatnak. Vajon házhoz-szállítást vállalnak? (A gyermek arcát nem a szülők, hanem mi tüntettük el.)

5. ÜdítőkPartiumiak előnyben. Debrecenből érkezett a 250 forintos (3,65 lejes) ajánlat a 2 literes üdítőitalokra.


6. Pizza vagy bármi más rendelésreAz ételrendelést is új alapokra helyezték Marosvásárhelyen. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy kinek jut eszébe second hand-termékeket hirdető csoportból rendelni a kaját?


7. HitelKellemes magyarsággal dobják utánad a pénzt.

8. Villanypásztor300 lejért vásárolhatunk magunknak (vagy az állatainknak) elektromos kordont. Vagy a vadaknak, de minek?

9. Elnyúlt pulcsikAz emberek optimizmusa (vagy elkeseredettsége) határtalan. Vajon ki hiszi, hogy a lehasznált ruhájáért még bárki fizetni szeretne?

10. ÁgyneműBiztos vagyok benne, hogy mindenki becsszóra elhiszi, hogy pont ilyen van nekem is. Komolyan, most egy címkéről?

+1 KépregényInkább pozitív meglepetés volt, hogy a könyvajánlatok között Rejtő Jenő-regények feldolgozásai alapján készült képregényeket is lehet kapni potom áron. A Piszkos Fred-képregények 12 lejbe kerülnek, míg a többiért 8 lejt kell fizetni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS