2020. október 20. keddVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romániai magyar gonoszság-tanfolyam: bevezető

Sipos Zoltán 2004. június 29. 11:55, utolsó frissítés: 11:55

A Transindex gonoszság-tanfolyamot indít. Az első rész arról szól, milyen lelkiállapot #b#az ideális#/b# egy színvonalas gonoszság-projekthez. Pszichologizáló bevezetőnket ne mulassza el!

Tarts belső csendet

Valaki nagyon átvert – toporzékolsz és téped a hajad. Ne engedd, hogy gyors lefolyású dührohammal elveszítsd a benned fölgyülemlett negatív energiákat. Tisztítsd meg a gyűlöleted a felesleges színpadi bohóckodásoktól, desztilláld a benned rejlő csodálatos gonoszt – csend van benned, semmi érzelem, csak a nyugalom adta sátáni derű. Az idő lelassult. Ilyen lelkiállapotban már el lehet kezdeni dolgozni.Nem csak arról van szó, hogy a fagyi visszanyal,

hanem a fagyi vérbe fagyaszt. Ehhez viszont szükséges a cél tiszta megfogalmazása. Mondd utánam:

Olyan tisztán gondolkodom, mint még soha, és tudom, hogy megbosszulom. Nem sietem el, alszom rá párat. Sietségre semmi okom– az én időm úgyis eljön, de ekkor fekete foltként égeti be magát a történelembe.

Ha pár nap múlva is úgy érzed, tenned kell valamit, eljön az önvizsgálat ideje: nem szabad kárörömöt érezned, ha magad elé képzeled az arcát, amint nem bírja elhinni, hogy, mennyire, mennyire, de mennyire megszopattad.


Ne gondolj különösebb várakozással

a beteljesülés pillanatára, mert ezzel is értékes cseppeket fecsérelsz el negatív energiádból. Az is elképzelhető, hogy szomjadat csillapítja a bosszú elképzelt képe, vagy még rosszabb: meghökkensz, ha belegondolsz abba, hogy egy gesztussal ronccsá teszed maradék, amúgy is szánalmas életét.

Fontos, hogy tökéletesen érzelemmentesen, frusztrációk nélkül dönts a büntetés mikéntjéről és hogyanjáról. Ha ez nem sikerül, és kapkodsz, akkor nem jön össze a várt eredmény, s bosszúd olyan színvonaltalan lesz, mint a Duna Tv televíziós esszéi.


More geometrico

Az igazi gonoszság tiszta és kifinomult racionális, mint a matematika: ha csak őrjöngeni tudsz, menj inkább RMDSZ-képviselőnek.


A lelkiismeret-furdalás

azoké, akik nem tudják feldolgozni, hogy győztek. Ha már győztes vagy, élvezd ki. "Isten nem ver bottal", továbbá egy matematikus is sokat ad a probléma megoldásának eleganciájára – te is cselekedj így. Válassz pszichológiai terror-nemet, ez a fizikai leépülést is hozza magával. A "minden vagy semmi" elv vezéreljen. De figyelj az időzítésre, és ha a pillanat sokat várat magára, ne emésszen.


Ne pazarold az energiáid

piti oldal-vágásokra, csípős megjegyzésekre: ha igazán nagyban akarsz játszani, ez nem méltó hozzád. És ha már nem vagy gonosz, inkább Irgalmas Mária legyél, mint kis pöcs.

Soha, semmilyen körülmények közt ne magyarázkodj se előtte, se utána: minek? Nem vagy tanítónéni.

Mindig vigyázz arra, hogy életed ne az elszenvedett sérelmek körül forogjon: ha frusztrált vagy, a másik fél játszmáját játszod. Ne azt mondd: "nagyon gyűlölök egy embert" – mondd inkább másképp: "én mindenkit őszintén, nagyon szeretek, de van közöttük valaki, akinek meg kell halnia".

Ha a szenvedését látod, soha, semmilyen körülmények közt ne essen meg a szíved áldozatodon. Ha igen, akkor az csak látszat legyen, vagyis a következő bosszú-session nyitánya. Nagyon fontos: tudj új lappal kezdeni: a pikkelés piti dolog, és méltatlan hozzád. Ha megvolt, dobd le az egész játékot, mint lelkes kurva a nercbundát.

Ne légy ok nélkül gonosz, és csak nagy ritkán kezdj ilyen játszmába: csak így nem árthat meg az életminőségnek, meg az arcbőrnek. A jól adagolt gonoszság viszont üdít, frissít, fiatalít.


______________________

Mostmár mindet tudsz arról, melyek a keretszabályok. De ez még nem elég. Figyeld a Transindexet: folytatjuk.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS