2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bukaresti és kolozsvári aranyifjakat vádol drogforgalmazással a rendőrség

Szin Péter 2004. június 25. 16:42, utolsó frissítés: 16:42

#b#Dílerkedéssel#/b# vádolja a főügyészség Ion Tiriac világhírű tenisz-menedzser fiát, a fiatalember barátnőjére fogyasztás miatt vár 2-5 év felfüggesztett. A fővárosban a kokain, Kolozsváron az ecstasy a sztár-kábszer.

Tiriac fiát, Ion Alexandrut és a fiú barátnőjét, Ilieana Lazariucot már hivatalosan is drogkereskedelemmel vádolják.

Korábban már érkeztek sajtótudósítások arról, hogy az ifjabb Tiriac a felső tízezer tagjainak árusított kokaint. Most a fiatalember a főügyészség döntése értelmében 30 napig nem hagyhatja el az országot.

A döntésben bizonyára közrejátszott, hogy a pár szerda reggel a bukaresti Otopeni reptérről akart az Egyesült Államokba, Bostonba utazni, de felszállás előtt a határrendészek feltartóztatták őket.Kiszivárgott hírek szerint néhány tasak kokain-adagot ott helyben találtak nálunk – ezt a főügyészség később nem erősítette meg.


A több mint 13 órás kihallgatás

után ifj. Tiriac és Lazariuc tegnap ismét a főügyészségre voltak hivatalosak. A hatóság a fiatalembert azzal is vádolja, hogy lakásában lehetőséget biztosított a drogozásra, Lazariucot (Anastasia Lazariuc lányát) csak fogyasztással gyanúsítják. A két fiatalt Marian Nazat vezetésével öttagú ügyvédcsapad kísérte a kihalgatásra.

Emellett a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke, Mircea Sandu leányát, Ralucá t szintén azzal vádolják, hogy két kábítószer-csempész társasággal állt kapcsolatban. Ralucáról csak annyit tudni, hogy külföldön tartózkodik.

A Tiriac-Lazariuc páros a FRF-elnök fiától, Robert Sandutól szerezte be a kokaint. Robert tíz társával együtt már letartóztatásban van. A kábítószereket Bukarest felkapott house-trance szórakozóhelyein árusították: mivel extraminőségű anyagról volt szó, 100 euró volt egy gramm ára.


A kábítószer-fogyasztó VIP-

gyermekek ügyében már több mint 15 fiatalt hallgatott ki az ügyészség. Néhány válasz a hatóság kérdéseire:

– Miért fogyasztottatok drogot?
"– Mert a többiek is csinálták, nem akartam, hogy azt mondják rólam, hogy nem ütöm meg az ő szintjüket, és így nem is lehetek benne a bandában. / Unalmamban. Meguntam folyton cserélgetni az autókat és a nőket. / Néha a nirvánában éreztem magam, máskor meg mintha elefántok tapostak volna."

– Hogyan érint benneteket, ha a család emiatt szenved?
"– Úgy gondoltam, bármikor le tudok állni. / Úgysincs idejük rám, folyton elfoglaltak. / Meg voltam győződve róla, hogy senki sem tudja meg.

– Próbáltatok leszokni?
"– Nem tudok elszigetelve élni. Ha a körülötted drogoznak, nem tudsz kilépni!"

Az ügy figyelemreméltó részlete, hogy a főügyészség közlése szerint a VIP-gyerekek kábítószer-forgalmazó csoportját több, mint két éve megfigyelés alatt tartják.


Közben az idősebb Tiriac

sajtóközleményt juttatott el a Mediafax hírügynökséghez. A saját magáról elnevezett bank és biztosító-társaság tulajdonosa azt nyilatkozta: fiávale gyütt támogatja munkájában az igazságszolgáltatást annak érdekében, hogy "megakadályozzák a Tiriac név bemocskolását".

Arra a felvetésre reagálva, hogy vajon nem-e politikai jellegű bosszúhadjáratról van szó, az üzletember elhárította az újságírói érdeklődést. Tiriac – akinek vagyonát 600-700 millió dollárra becsüli a Capital gazdasági szaklap – az alkotmány idézve hozzátette még: a törvény előtt mindenki egyenlő. A hírek ellenére Tiriac nem mondott le a Román Olimpiai Bizottság (COR) elnöki tisztéről.Kolozsváron az ecstasy a menő

Kommandósosztag tartott házkutatást több kolozsvári ismert cégvezető otthonában január folyamán. A vád minden esetben az volt, hogy gyermekeik drogot, pontosabban ecstasy-tablettát fogyasztottak, amelyet az akkor letartóztatott dílerpárostól, Tomas Baiastól és Victor Shenkertől szereztek be.

A rendőrség negyven, 18 és 24 év közti fiataltól gyűjtött be mintákat, melyeknek felét találta pozitívnak a törvényszéki orvostani intézet. Ezt az esetet is a szülők hírneve miatt kapta fel a sajtó: több hotel, vendéglő, vezető építkezési vállalat tulajdonosa akad köztük.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS