2024. április 18. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vujity Tvrtko első ízben jön Kolozsvárra, Brassóba és Szovátára

sajtóanyag 2014. október 08. 16:03, utolsó frissítés: 16:05

Tvrtko újra és újra rávezeti a közönségét arra, hogy nem nekünk, magyaroknak a legrosszabb a világon.


Történések, amelyek mindenkit megindítanak, mindenkire hatással vannak. Vujity Tvrtko televíziós tudósító, médiamunkás, aki az elmúlt évtizedeket azzal töltötte, hogy ilyen helyzeteket, eseteket kutatott fel.Történetei gyakran mutatnak túl egy-egy tudósításon: emberi helyzeteket mutatnak meg, gyakran tragikus körülményeket, máskor vicces eseteket és sokszor kétélű helyzeteket, amikor a közönség nem tudja, hogy sírnia kell, vagy nevetnie.

Tvrtko Erdélyben több alkalommal is megfordult, ami nem meglepő, nagymamája a háromszéki Ozsdola szülöttje. Ezúttal október 27-30. között tart előadásokat, amelyekkel bebizonyítja: nincs okunk a szomorkodásra, örömre viszont annál több is akad. Első kolozsvári, brassói és szovátai előadói estje során olyan témákat érint majd, mint a világ utolsó magyar hadifoglyának hazatérése, Kim Ir Szen üvegkoporsója, vagy a világhírű 3-as szektor. Mesél a világ legnagyobb lepratelepéről, ahol az arc nélküli emberek élnek, a közönség pedig megismerheti a világ legidiótább diktátorát is.


Vujity Tvrtko már 2012-ben bemutatkozott a székelyföldi közönség előtt, először Sepsiszentgyörgyön, ahol egymás után kétszer telt meg a színház, közel ezer olvasójával találkozott, később Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen is telt ház fogadta a Pulitzer emlékdíjas riportert.

Az érdeklődők beszámolóiból kiderült: a közönségtalálkozók nagyon jó hangulatban zajlanak, hisz olyan hétköznapi emberekről mesél, akik kitartanak álmaik mellett. Az előadásból nem hiányozhat néhány jelenleg is aktív diktatúra, ugyanakkor Tvrtko újra és újra rávezeti a közönségét arra, hogy nem nekünk, magyaroknak a legrosszabb a világon.

A találkozók helyszínei:

Kolozsvár 2014. október 27, 19 óra, Magyar Állami Opera
Brassó 2014. október 29, 19 óra, Brassó Filharmónia terme, Patria terem
Szováta 2014. október 30, 19 óra, Domokos Kázmér Művelődési Ház

Jegyinfó:

Egy belépőjegy ára elővételben kedvezményesen 18 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 13 lej.

Jegyek vásárolhatóak Kolozsváron a Magyar Állami Opera jegypénztárában (a jegypénztár telefonszáma: 0264 593 468, nyitvatartási ideje: naponta 10.00-13.00, valamint 16.30-18.30 óra között); Szovátán a Művelődési Ház jegypénztárában.

Néhány visszajelzés az eddigi közönségtalálkozókról:

Bíró Miklósné Tompa Enikő, Sepsiszentgyörgy: „Igen, akkor ott, azon a felejthetetlen estén megtörtént a csoda."

Szabó Margit: „Csodálatos előadás volt, köszönöm!”

Salánczi Edina: „Szuper volt. Az örök borúlátó férjem most egy kicsit megvilágosodott.”

Piszker Gyöngyi: „Nagyon szívesen hallgattam volna még tovább. Elrepült a két óra! Örülök, hogy jelen lehettem! Köszönjük!!!”

Pataki Ildikó: „Fantasztikus előadás volt, aki ott volt, egészen biztosan más emberként, gazdagabban távozott!”

Zagyva Sándor:
„Köszönjük Tvrtko, egy élmény volt!”

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS