2024. április 16. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megvan a tökéletes első randi receptje, Béfé meg is kommentálta

2014. szeptember 08. 13:27, utolsó frissítés: 13:48

A kutatások alapján tudósok összeállították a tökéletes első randi receptjét: beszélgess a nemi betegségekről, és ne feledd megkérdezni, hogy szereti-e a sört!


A tudósok már az első randi tökéletes receptjét is megmondják, legalábbis azt, hogy miről érdemes beszélgetni közben. A Time által összegyűjtött tippeket Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagja kommentálta nekünk a saját tapasztalatai alapján.


1. Ne beszéljünk filmekről, helyette inkább válasszuk az utazást témául!

Azoknak a pároknak, akik az első randin filmekről beszélgettek, kevesebb mint a 9 százalékuk akart újra randizni a másikkal, legalábbis Richard Wiseman kutatása szerint. Ezzel szemben például, ha utazásról beszéltek, megduplázódott az arány, a párok 18 százaléka szeretett volna egy második alkalmat is. A kutatók szerint például előkerülhet az "álomutazás" témája, ami jó érzéssel tölti el az embereket, és vonzóbbá teszi őket egymásnak.

Béfé kommentárja: Ezeknek a tudósoknak biztos azért van annyi idejük kidolgozni az első randi tökéletes receptjét, mert nem randiznak. Ha randiznának, tudnák, hogy nagyon jól lehet filmekről beszélgetni az első randin, például arról, hogy milyen hátborzongató érzés az, amikor az Apokalipszis mostban, Wagner zenéjére elindul a helikopter-támadás. Vagy a Közönséges bűnözőkben Keyser Söze kiér az utcára. Ezeket a dolgokat én mindig fontosnak tartottam megbeszélni az első randin. Helyette mit ajánl a tudós? A „Most jöttem haza Horvátországból…” kezdetű mondatokat, pfff… el kellene venni ezektől a doktorijukat.
2. Nem csak a beszélgetés tárgya, hanem a módja is számít

Vagyis ne sajátítsd ki nagyon a beszélgetést, ne próbáld meg dominálni, hagyd, hogy a másik is szóhoz jusson, és ha válaszol, mutass őszinte érdeklődést iránta. Ugyanakkor működj közre, ne azt várd, hogy mindig csak a másik beszéljen – legalábbis Finkel, Eastwick és Saigal kutatásai szerint ilyen egy jó első randis beszélgetés.

Béfé kommentárja: Én ezt a Finkelt ismerem a blokk előttről, ő is bekaphatja. Azért fizetik, hogy közhelyeket süssön el. Persze, hogy engedni kell a másik felet is szóhoz jutni, és figyelni kell arra, amit mond. Ha ez nem történik meg, akkor a beszélgetés egy monológgá degradálódik, a másik fél pedig elkezd a laptoptáskádra pillantgatni, hogy mikor kapsz elő magadról egy PowerPoint prezentációt.


3. Ossz meg magadról titkokat!

A személyes információk megosztása az első randin elősegíti az erős érzéseken alapuló kapcsolat kialakulását – legalábbis Arthur Aron pszichológus, a New York-i Stony Brook Egyetem kutatója szerint. Ehhez egy kísérletet is végzett. A résztvevő alanyoknak egy órájuk volt arra, hogy a 36 kérdésből álló „tesztet” megbeszéljék. Ebben többek között ilyen kérdések voltak, hogyha lenne egy kristálygömböd, ami megmutatja az igazságot rólad, akkor akkor mit kérdeznél tőle; mi a legszörnyűbb és a legkedvesebb emléked; mikor sírtál utoljára egyedül vagy más emberek előtt; vagy olyan mondatot kellett kiegészíteni, mint "Bárcsak lenne valakim, akivel megoszthatnám a...". És úgy tűnik, hogy a módszer működik.

Béfé kommentárja: Rákerestem Arthur Áronra, hogy megosszak egy titkot veletek, így néz ki:Akkor sírtam utoljára, amikor megláttam a fejét!


4. Beszéljetek vitatott témákról, mint a nemi úton terjedő betegségek vagy az abortusz!

Állítólag, ha arra ösztönözzük az embereket, hogy vitatott témákról osszák meg a véleményüket, akkor élvezetesebb lesz az első randis beszélgetés. A Dan Ariely által irányított kutatásból az derült ki, hogy az emberek között sokkal jobb beszélgetések alakultak ki akkor, ha pl. olyan jellegű kérdéseket beszéltek meg, hogy hány pasid/csajod volt korábban; van-e nemi úton terjedő betegséged; vagy a szüzességed elvesztése, mintha az időjárásról, a hobbijukról vagy a kedvenc desszertjéről beszélgettek.

Béfé kommentárja: Ez is tuti tippnek tűnik, sőt szerintem akkor lennél a legérdekesebb, ha azt mondanád, hogy már a szüzességed elvesztésekor elkaptál egy jó kis nemi betegséget, és amúgy „pro choice” vagy. Abortusz és desszertválasztás ügyben is.


5. Kérdezd meg, hogy szereti-e a sör ízét!

Az OK Cupid társkereső oldal szerint az erre a kérdésre adott válasz a legjobb előrejelző annak, hogy mennyire lehet "sikeres" az első randi. A sör szerelmesei állítólag 30 százalékkal nagyobb valószínűséggel fekszenek le már az első randi után, ugyanis a sör ízét szerető férfiak és nők esetében is ennyivel nagyobb azok aránya, akik nem zárják ki az első találkozáskor a szexet.

Béfé kommentárja: Ezt nem tudtam – végre egy hasznos információ. Rá is keresek, hogy ki szereti a sör ízét!Hoppácska!
Jó első randizást!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS