2020. december 5. szombatVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tank’s Not Dead: Sepsiszentgyörgyön zúzott a Tankcsapda

B. D. T. B. D. T. 2014. május 02. 21:04, utolsó frissítés: 2014. május 05. 16:16

25 éves az együttes, és a rajongótábor hatalmas hányada 25 év alatti – mivel magyarázható ez a siker? Lukácsék erre is választ adtak az ifjúsági sátorban tartott közönségtalálkozón.


Mintegy ötven fiatal rajongó várta türelmetlenül a Tankcsapdát az ifjúsági sátorban, közben a Szent György Napok ma esti sztárfellépő zenekara dalai szóltak, s a zömében 25 év alatti közönség kórusban énekelte, „Adjon az ég, mindent, amit szeretnék”. Régóta le akarják hozni az együttest, most sikerült, köszönjük, hogy elfogadták a meghívást – üdvözölte a zenekart Dancs Zsolt programigazgató.

A Tankcsapda 13 éve járt utoljára Sepsiszentgyörgyön az akkori erdélyi turnéjuk keretében. Jó buli volt, de nem igazán emlékszünk rá – nevetett Fejes Tamás; nagyon jó volt a közönség, most is azt várjuk – teszi hozzá Lukács Laci, magyarázva, a turnéhelyszíneken nem nagyon tudnak szétnézni, az akkori turné sem egy osztálykirándulás volt, de amikor van idő, szeretnek megismerkedni a helyszínekkel, ahol zenélnek. Sidlovics Gábor közölte, Székelyudvarhelyről jönnek, innen pedig angliai helyszínekre várják őket; ezt a fajta pürgős ritmust csak úgy lehet fenntartani, ha időnként pihen az ember, sajnos néha ez nem jön össze. Ki-kinek a családtagjai, szerettei ezt vagy megszokták a 25 év alatt, vagy volt, aki megszökött.Megtudhattuk, Fejes Tamásnak a horgászat a hobbija, illetve minden, ami vízzel kapcsolatos. Lukács szerint ha valakinek van polgári munkahelye, ahol a napi nyolc órát lenyomja, akkor jó, ha van olyan hobbija, amivel kiteljesíti a szabadidejét, de neki, mivel a munkája a hobbija, az azon kívüli tevékenységeit inkább a szabadidő értelmes eltöltésének nevezné. Büszke arra, hogy azt csinálhatja, amit a világon legjobban szeret, s ezt elismerik anyagailag és erkölcsileg is – fogalmazott.


25 éves az együttes, és a rajongótábor hatalmas hányada 25 év alatti – mivel magyarázható ez a siker? Olyan zenekar voltunk világéletünkben, amely igyekezett hitelességre törekedni, olyannak mutatni magát, amilyen, ezt megérzik az emberek, kortól függetlenül – szólt Lukács Laci válasza. Voltak az évek folyamán olyan döntéseik, amelyre akkor mások azt mondták, ez hülyeség; de mindig megtették azokat a lépéseket, amiket fontosnak és őszintének gondoltak, és úgy tűnik, hosszú távon ez sikeres stratégiának bizonyult.Sidlovics szerint azok a fiatalok, akik most kezdenek roczenét játszani, tartsanak ki, és ne adják fel egyhamar, ez volt régen és most is a siker kulcsa. Amikor mi kezdtük, más világ volt, ha sikerült bejutni a demóddal az egyetlen rockmagazin demórovatába, az már fél siker volt – magyarázta az ifjú rockereknek Sidlovics, aki szerint ma az internet nagy lehetőség sok zenekarnak, ugyanakkor a dömpingben nehezebb is kitűnni. Időről időre mégis kiválnak a tömegből újabb tehetségek, és az a titok, hogy nem kell senkinek megfelelni, úgy és azt kell játszani, ami a zenekarból jön. Ott belül tudd, hogy sikerülni fog – tette hozzá Fejes Tamás.

Lukács elárult néhány információt a készülő új albumról is: október közepén jön ki, de május közepén lesz az egyik új dal premierje. A ma esti sepsiszentgyörgyi koncerten nem játsszák még el az új dalokat, ez a lemezkészítésnek ebben a stádiumában még talán korai lenne, most érnek össze a dalok igazán. Az új album egy markáns hangzású klasszikus lemez lesz; bár a Tankcsapdának van egy jól körülhatárolható, jellegzetessé vált stílusa, de mindig igyekszünk a kereteken bővíteni, tágítani a határokat – tette hozzá a frontember.A rock and roll konzervál, a székely pálinka pedig kurvára erős, torokfájásra és betegségmegelőzésre is kiváló – osztottak meg még néhány életigazságot a zeenkar tagjai, adtak néhány autogrammot az őket körülözönlő rajongóknak, és elvonultak készülni a ma esti koncertre.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS