2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Így színezz tojást festék nélkül!

G. L. 2014. április 17. 16:55, utolsó frissítés: 17:13

Tudjuk, hogy meglep, mert mi is alig hisszük el, de a hétvégén már itt van húsvét. Szóval ideje nem csak lelkileg felkészülni a tojásfestésre: alternatív tippeket adunk.


Szóval már csak négyet kell aludni, és jönnek/mennek a locsolók is, amire ugye érdemes felkészülni. Ha már nagyon unod a piros tojást, valami izgalmasabb technikákat is ki szeretnél kipróbálni, van néhány tippünk a Pinterestről.

Madzagok, cérnák, zsinórok

Elsőre talán abszurdnak tűnhet, de ha jobban belegondolunk, az elmúlt időszakban nagy divatja volt a madzagos, cérnás díszítésnek: így igazából semmi meglepő nincs abban, ha a húsvéti tojásainkat is ezzel ékesítjük. Ezek után már csak arra kell vigyázni, hogyha meg is akarjuk enni utána a főtt tojást, akkor ne essünk túlzásokba.
Csipke

Ha nem akarunk a viasszal tojást hímezni, akkor simán megtehetjük csipkével is. Elég csak felragasztani a pirosra festett tojásra a stafírung széléről levágott csipkét, és máris kész a tojás.


Papír

Szerintünk azoknak ideális, akik nem tudnak rajzolni, vagy mindig elégedetlenek a munkájukkal. Elég csak kivágni a megfelelő mintát, s már ragaszthatjuk is fel. Ha tényleg szép tojásokat szeretnénk, érdemes hófehér tojásokat használni. Itt van néhány minta is hozzá. De láttunk már bélyeggel díszített alkotást is, és egész jól nézett ki.Gyerekeknek külön is lehet foglalkozásokat szervezni, ők például színes papírok felhasználásával készíthetnek jópofa tojás-állatokat.


Filctoll

Elég egyszerű és közismert megoldás, ezért nem is kell nagyon magyarázni a használatát. Azért választottuk mégis be, mert találtunk néhány nagyon vagány és egyszerű mintát, amit mindenképp érdemes kipróbálni. Bónusznak pedig van egy bárányos dekorációtippünk is.Körömlakk

Ez is egy teljesen logikus döntés, csak ne felejtsünk el szellőztetni, mert elég erős szag lesz majd a lakásban a festegetés után.


Zsírkréta

Ez az egyik kedvencünk, mert tipikusan egyszerű és nagyszerű ötletnek tűnik az, hogy a forró tojásokat zsírkrétával színezzük ki. Viszont az is biztos, hogy nem ez a legegyszerűbb tojásfestési módszer, de kétségtelen, hogy egyedi festett tojásaink lesznek.


Bónusz:

Színes töltött tojás

És ha már rettenetesen meguntuk a tojásokat festeni - vagy elég sokat összegyűjtöttünk -, akkor akár meg is ehetjük. A színes töltött tojás elég látványos receptnek tűnik, és nem is nagyon bonyolult: egyszerűen ételfestékkel ki kell színezni a már megfőzött tojásfehérjét, és voilà.


Akik feltétlen a hagyományos technikáknál maradnának, azoknak a tavalyi cikkünket ajánljuk, amelyben részletesen leírjuk, hogyan kell kesicével és gicével a tojásra írni, állítjuk, hogy azóta úgysem változott semmit a technika. További inspirációs ötletek, csak tiszta forrásból itt találhatók. Akik pedig feltétlenül maradnának a bolti festékeknél, azok számára holnap festékteszttel jelentkezünk.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS