2020. december 5. szombatVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Borbély: azt hiszem, ez a Félsziget kúl

2013. július 19. 12:34, utolsó frissítés: 12:36

A MIÉRT pub hagyományos, ingyenes sörcsapolásának első vendége Borbély László volt, akit az új fesztiválélményeiről kérdeztünk.


Ön mindig is nagy Félsziget-rajongónak számított, milyennek találja a mostanit?

- Egyik szemem sír s a másik nevet, amiért tavaly otthagyta Marosvásárhelyt a Félsziget, és ezt vásárhelyiként elég nehezen dolgoztam fel. De végül megértettem az indokokat, és kellemes meglepetés volt. Szerintem itt mindenki megtalálja a helyét, akkora területen van a Félsziget, és ilyen szempontból jobbak a körülmények, mint Marosvásárhelyen.

Különben akárhova megy a Félsziget, én megyek utána; ez egy életre szóló szerelem, és mindenkinek kellene éreznie, milyen nagyszerű dolog, hogy egy évben 3-4 napra együtt tud lenni néhány fiatal és nemcsak. A fiatalabb generációnak szól, nyilván, és valahogy meg kellene találni az egyensúlyt, de elfogadom, hogy felnőtt egy új generáció, másfajta zenén, és remélem, nagyon sokan kijönnek most is.Sikerült-e már esetleg kedvenc helyszínt találni?

- Még nem néztem meg mindent, de nagyon jópofa dolgok vannak, például a The Soviet. Nem nosztalgiázom (nevet), de tényleg jópofa ötletek. Máshol ilyen népi motívumok felé kacsintgató helyszínt láttam, meg persze ott van a bungee, de oda biztosan nem fogok menni.


Soha nem is próbálta ki?

- Nem, ezt másoknak hagyom. De azt hiszem, ahogy a mostani generáció mondja, ez a Félsziget kúl.

Környezetvédelmi szempontból milyennek tartja? Mert nemcsak miniszterként támogatta, hogy zöld legyen a fesztivál.

- Volt tényleg két év, amikor tudatosan voltak programjaink és partnereink, és ezt nem kellene ennyiben hagyni. A fiatalok nagyon kaphatóak erre, rákattannak, élvezik, hogy lehet gyűjteni a söröspoharakat zsíros kenyérért meg sörért, és nemcsak ezért. És ez nem attól függ, hogy éppen ki a környezetvédelmi miniszter.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS