2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A XXI. Hargita megyei farsangbúcsúztató képekben

fotók: Gábos Albin 2013. február 11. 17:10, utolsó frissítés: 17:10

A hagyományőrző csoportok bejárták Csíkcsicsó majd minden szegletét, eltemették szimbolikusan a telet, amit nagy mulatság követett a művelődési házban.


Hargita megye településeinek hagyományőrző csoportjai huszonegyedik alkalommal szervezték meg a farsangbúcsúztatót. Ebben az évben Csíkcsicsó adott helyet annak a tizenkét csoportnak, akik között nyolcszáz maskarás is mókázhatott.

Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, illetve ez alkalommal a Csíkcsicsói Polgármesteri Hivatal és számos helyi szervezet február 9-én, szombaton huszonegyedik alkalommal tartotta meg a Hargita megyei települések hagyományőrző csoportjainak közös farsangbúcsúztatóját Csíkcsicsóban. Az esemény szerves részét képezte a Farsangi vigasság Hargita megyében rendezvénysorozatnak - írják a szervezők közleményükben.A házigazda Csíkcsicsói Hagyományőrző Csoporton kívül még tizenkét csoport vett részt az eseményen, Alsósófalva, Csíkborzsova, Csíkszentsimon, Csíkmenaság, Csíkszentdomokos, Csíkszentkirály, Kászonaltíz, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószárhegy és Szentegyháza hagyományőrzői voltak jelen.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS