2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hipszter-szemüveg és bocskai: ki a tíz legdivatosabb rommagyar politikus?

szerk. 2013. január 04. 10:24, utolsó frissítés: 12:22

Van, aki nyakkendőben verhetetlen, más a szemüveg vagy a bizsu kiválasztásában ász, de ki az abszolút legjobb?


Bár stílusban nem vehetik fel a versenyt pl. a mindig színes és egyedi II. Erzsébet királynővel - igaz nem is segíti őket az öltözködésben egy tucat szakember -, de a romániai magyar politikusok is keményen próbálkoznak. És egyesek nem is csinálják rosszul, következzenek közülük is a legjobbak!


Markó Béla, a kalapdiktátorElőzetesen azt hittük, hogy Markó Bélának temérdek kalapja van, olyan gyakran visel fejfedőt. Alaposabb kutakodás után viszont rá kellett jöjjünk, hogy vagy egy kalapja van, vagy nagyon sok hasonló. Ennek ellenére viszont egyértelmű divatdiktátor az RMDSZ-en belül, mert láttuk már ilyen formájú kalapot hordani többek között Kelemen Atillát és Kelemen Hunort is.Borbély László, a nyakkendőguruPolitikusoknál határozottan előny, ha jól tudnak bánni a nyakkendőkkel, sokat dobhatnak vele az általában a fekete és a szürke különböző árnyalataiban pompázó rendruhájukon. S ez még inkább a javára válik, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a színes ingek egyre cikibbek kezdtek lenni. Borbély pedig kivételesen ügyesen válogatja a nyakkendőit, és nem riad vissza egy-egy merészebb választástól sem.

Frunda György, a szemüvegzsonglőrMiként Markó a kalapban, Borbély pedig a nyakkendőben diktálja a trendet, úgy szemüvegben Frunda a verhetetlen. Mindig érzi, hogy éppen mi a trendi és a menő, és még véletlenül sem választ mellé. Legutóbb a marosvásárhelyi SZKT-n hipszterkedett (jobb oldali kép), s tagadhatatlan, hogy ehhez kitűnően ért. Ha bármelyik politikusnak szemüvegre lesz szüksége, szerintünk bátran fordulhat tanácsért Frundához.

Tamás Sándor, a legszékelyebbMár a bajusza is arra predesztinálná a Kovászna Megyei Tanács elnökét, hogy őt válasszuk meg a legjobban székelyeskedő politikusnak, pedig sokat is tesz érte. Ráadásul nem is a székelyruha-viselési szokásaival győzött meg igazán minket, hanem a székely zászlós tüntetéshez választott, kék alapon arany csíkos nyakkendőjével.

Korodi Attila, aki pulóverben verhetetlenÜgyesen eligazodik a divat világában, de még ügyesebben navigál a pulóverei között. Gyakorlatilag ebben utolérhetetlen: a ruhadarab jellegéből fakadó szegényesebb formavilágot a színek változatosságával kompenzálja.

Kelemen Hunor, a mindig lazaAz RMDSZ elnöke úgy tud lazán öltözködni, hogy közben soha nem kelti a hanyagság látszatát, ami valljuk be, nagyon kevés politikusnak sikerül. Úgy képes mellőzni a különböző pólók vagy trikók viselését, hogy közben nem csak a politikusi rendruhát ismeri. És simán bevállal farmerban és kockás ingben egy lazább kampányrendezvényt, sajtótájékoztatót, sőt avatóünnepséget is.

Tánczos Barna, a (majdnem) mindig tökéletesAz RMDSZ Hargita megyei szenátora kivételesen jól ráérez a divatra. A hivatalos eseményekre épp annyira jól fel tud öltözni, mint egy székely ruhát igénylő megemlékezésre. Tudja, hogy mikor fér bele egy lazább dzseki, illetve mikor kell egy hanyag sállal feldobni az amúgy egyhangú szerelést. Jelen pillanatban nincs olyan rommagyar politikus, aki összességében jobban öltözködne mint ő. Kiállásának köszönhetően nálunk is majdnem megnyert egy szépségversenyt, amin hivatalosan nem is indulhatott volna.


***

Míg a férfi politikusoknál szinte dúskáltunk a választékban, addig a női vonalon már sokkal szerényebb a választék. Ez részben a túl kevés politikusnőnek, részben pedig a jellemzően visszafogott öltözködésüknek tudható be, pedig az ő kezük úgymond kevésbé van megkötve, mint a férfiaké.


Hegedüs Csilla, a hivatalos


A hivatalos üzletasszony stílus alapja a blúz, kosztüm, nadrágkosztüm és blézer: ezek a leggyakoribb kombinációk. A szoknya csak ritkán ér térd felé, a blúz ritkán dekoltált, egy-egy színesebb - türkiz, királykék vagy ciklámen - ruha pedig szinte elképzelhetetlen. Ezeken a kombinációkon lép részben túl az RMDSZ kulturális főtitkár-helyettese. Egy jól kiválasztott sál vagy kendő, egy formabontóbb ing vagy egy merészebb színkombináció simán belefér az öltözködési stílusába, s ez jelen pillanatban több mint elég, hogy listás legyen nálunk.

Biró Rozália, a bocskai szakértőOlyan széles választékát mutatta meg eddig a különböző női bocskai viseleteknek, hogy simán nevezhetjük díszmagyar-szakértőnek. Ünnepi alkalmakra gyakran választ ilyen zsinóros öltönyöket, mellényeket, így biztosak lehetünk benne, tapasztalatával sok divattévelygőnek tudna segíteni, már ha esetleg bocskait akarna viselni.

Sándor Krisztina, a trendkövetőRendszerint jó érzékkel választ magának ruhákat, egy-egy izgalmasabb, merészebb szint is simán bevállal, egyáltalán nem ragaszkodik a sötét különböző árnyalataihoz, simán felvesz egy türkizzel díszített inget, feltűnőbb kabátot. Ügyesen válogat a bizsuk között is, amelyeknek a színe összhangban van a kiegészítőkkel, egy díszes, színes öv sem ritka látvány rajta. Sőt, úgy tűnik, a különböző divatmárkák között is könnyen eligazodik.

Szerinted ki a legdivatosabban öltözködő politikus?


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS