2024. február 25. vasárnapGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kolozsvárosiasítják a Paprika Rádiót

2012. december 14. 12:54, utolsó frissítés: 13:02

Több új műsorra, új műsorrácsra számíthatnak a hallgatók, és a Kolozsvárral kapcsolatos hírek és információk száma is megemelkedik.


December 19-én reggel 7 órától egy "újratöltött" Paprika Rádió várja a kolozsvári hallgatókat. A változtatásokról Ambrus Ádámot, a Paprika Rádió igazgatótanácsi elnökét kérdeztük. De a rádió munkatársait is bemutatjuk, akik azt is elárulják, miért szeretnek a Paprikánál dolgozni, és mi a jó benne?

Milyen volt az elmúlt hat év a Paprika Rádió életében?

- Mozgalmas. Hullámhegyek és hullámvölgyek egyaránt voltak benne, mint minden vállalkozásban. A rádió már a kezdetektől jó irányba halad. Apró lépésekben, a napi feladatok és a hosszútávú elképzelések teljesítésével, folyamatosan haladtunk a kitűzött célunk felé.

Azért indítottuk a rádiót, hogy minőségi magyar szórakozási lehetőséget biztosítsunk a kolozsvári magyarságnak. Ez egyszerűen hiányzott a kolozsvári magyarok életéből. A kolozsvári közszolgálati rádió napi négy-öt órája nem volt elég ehhez. Amikor végighallgatták az emberek a műsort, egyszerűen átkapcsoltak a Kiss FM-re vagy az Europa FM-re. Ezt az űrt próbáltuk valamilyen szinten betölteni. És továbbra is ez a célunk. Hosszútávon gondolkodunk.


A tulajdonosi kör, a Kolozsvári Magyar Vállalkozók Szövetsége nem pénzért csinálja. Nem vállalkozásként kezeljük, hanem szolgáltatásként, amivel adni tudunk valamit a kolozsváriaknak. Üzleti alapon megy a rádió, mert a reklámot eladjuk, és abból fizetjük a költségeket, viszont nem azért csináljuk, hogy ebből meggazdagodjunk, hogy egy csomó pénzt vigyünk haza az osztalékok kifizetésekor.

December 19-től egy újratöltött Paprika Rádiót hallhat a közönség. Miért gondolták azt, hogy változtatni kell?

- Nagy szükség volt a változtatásra. A rádiót eddig gyakorlatilag úgy működtettünk, mint egy teljesen közönséges kereskedelmi rádiót, amely akárhol szólhatott volna, mivel kevés köze volt Kolozsvárhoz. Legalábbis kevesebb, mint amennyit mi szerettünk volna. Az egyik fő témánk tehát, hogy kolozsváriasítsuk a műsorrácsunkat és a műsorainkat. December 19-én reggel 7 órától több kolozsvári hírre és szolgálati információra számíthatnak a hallgatóink. Azt szerettük volna, ha jobban kötődik a rádió Kolozsvárhoz, és Kolozsvár a rádióhoz. Ez volt a kiindulópontunk.

galeria_9233.jpg
Bogáti Ákos, műsorvezető: mert nem csak a közvetlen környezetemet, hanem egész Kolozsvárt fáraszthatom a vicceimmel
galeria_9234.jpg
Márkus Éva, hírszerkesztő: mert ez a rádió mindig tud újat adni
galeria_9235.jpg
Antal Karola: mert jó a társaság, és amivel foglalkozom az a hobbim is
galeria_9236.jpg
Vetési Nándor, műsorvezető: jófejek a hallgatók, és én azon vagyok, hogy mindenki optimistán álljon a dolgokhoz. Feldobjuk egymás napját!
galeria_9237.jpg
Zilahi Szilárd: mert jól fizetnek
galeria_9238.jpg
Giriti Zsófia, marketing: jófejek a kollégáim


A másik célunk pedig az, hogy több információt és hírt biztosítsunk a hallgatóknak. Éreztük az igényüket, hogy nem elég csak a zene - még akkor sem, ha jó zene -, hanem sok információra van szükségük. Itt elsősorban olyan közéleti információkra gondolok, amit a reggeli munkába menés közben rádiót hallgatva jó, ha az ember tud. De elmondjuk például ez esti színházi előadások vagy a különböző kulturális rendezvények programját is, hogy ne csak a kocsmákat reklámozzuk.

Az új műsorrácsról és az új műsorokról lehet tudni valamit?

- Az új műsorainkat a közönségünk előtt december 18-án, kedden 19 órától, a Kolozsvári Magyar Operában szervezett 6. Születésnapi Gálaműsoron fogjuk bemutatni. Szeretettel várunk erre minden élő és mozgó kolozsvári hallgatót.

Annyit mondhatok, hogy több műsorunk lesz, mint eddig, jobban figyelünk majd arra, hogy több információt szolgáltassunk, és kolozsvárosiasítani fogjuk őket. Szerintem jobbak lesznek a műsoraink. A közeljövőben megpróbálunk rengeteg kolozsvári - hivatalos és kevésbé hivatalos -, személyiséget megszólaltatni, és bemutatni őket a rádión keresztül. Olyan emberekről van szó, akiket mindenképp ismerniük kell a kolozsváriaknak, mert sokat tettek a városért. Egyszerűen népszerűsíteni szeretnénk a kiemelkedő magyar személyiségeket a rádión keresztül.Mindenképpen szeretnénk, ha nagyon sokan eljönnének erre a rendezvényre, mivel itt a rádiós kollégákat is bemutatjuk, akikkel most szemtől-szembe is találkozni lehet.

Ez egy olyan folyamatnak a része, amelyet már gyakorlatilag az idén nyáron elkezdtünk azzal, hogy a Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt kitettük a stúdiónkat a Farkas utcába. Fizikailag is közelebb akarunk kerülni a hallgatókhoz. A hallgatók személyesen is megismerkedhettek a bemondókkal, a szerkesztőkkel és a műsorvezetőkkel. Ezután gyakrabban fogunk ilyen eseményeket szervezni, hogy a rádió ne csak úgy szóljon az éterben - és jópofákat mondjon egy hang -, hanem az emberek meg is ismerkedjenek a munkatársainkkal. Más, amikor egy telefonszámhoz egy arcot is lehet társítani, mert az bizalmat gerjeszt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS